FRISSÍTVE – SuperLiga: a Kolozsvári U legyőzte a FCU Craiovát, vasárnap a CFR-nek is oltyán ellenfele lesz

Szezonbeli első győzelmét aratta pénteken a Kolozsvári Universitatea labdarúgócsapata a hazai élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában, amikor 4-3-ra legyőzte idegenben az FCU Craiovát. A Kolozsvári CFR eközben a másik oltyán együttes elleni összecsapására hangol, vasárnap ugyanis a Craiovai Universitateát fogadja a SuperLigában. 

Az már biztos, hogy arra az összecsapásra változtatni fog a keretén a fellegváriakat edző Andrea Mandorlini.

A Szamos-parti együttes csütörtök este még európai klubtornán játszott selejtezőt, a Konferencia Ligában, az Adana Demirspor elleni hazai 1-1-es döntetlen után viszont a szakvezető bejelentette, hogy a nemzetközi porondon szerepeltetett játékosai közül többeket is pihentetni akar hétvégén.

Fotó: A Kolozsvári CFR Facebook-oldala

A román bajnok Konstancai Farul – amelyik csütörtök este 3-2-re verte az Urartut a Konferencia Liga-selejtezőben – is vasárnap játszik, de Gheorghe Hagi együttesének a papírforma szerint könnyebb feladata lesz az újonc Iași ellen.

A Sepsi OSK hétfőn a Dinamo vendége lesz a hazai élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában.

A CFR, a Farul és az FCSB két forduló után a maximális hat ponttal állnak az összetett élén, ugyanakkor a Sepsi OSK és a Craiovai Universitatea egy győzelmet és egy vereséget jegyeztek eddig. A pénteken győztes Kolozsvári Universitatea először nyert az idényben, az FCU Craiova viszont sorozatban a harmadik vereségét könyvelte el. 

A Rapid péntek este 2-2-re mérkőzött meg hazai pályán a Botoșani alakulatával. A giulești-i gárda Dugandzic duplája révén mentett pontot a moldvai ellenféllel szemben és így három forduló után egy győzelem és két döntetlen a mérlege. 

SuperLiga, alapszakasz, 3. forduló

  • FCU Craiova1948–Kolozsvári Universitatea 3-4
  • Rapid–Botoșani 2-2
  • Hermannstadt–UTA (szombat, 18.30 óra)
  • Galaci Oțelul–FCSB (szombat, 21.30 óra)
  • Konstancai Farul–Poli Iași (vasárnap, 18.30 óra)
  • Kolozsvári CFR–Craiovai Universitatea (vasárnap, 21.30 óra)
  • Petrolul Ploiești–Voluntari (hétfő, 18.30 óra)
  • Dinamo–Sepsi OSK (hétfő, 21.30 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?