Európa-Konferencialiga: nagy lépést tett a továbbjutás felé a Sepsi

Kétgólos előnyt szerzett a Sepsi OSK a CSZKA Szófia otthonában a selejtező második fordulójában, számolt be a Nemzeti Sport.

A mérkőzés kezdeti szakaszát a CSZKA dominálta, de igazán nagy helyzetet nemigen tudtak kialakítani a házigazdák, a legígéretesebb  lehetőségnél Andres Dumitrescu tette bele a lábát Tobias Heintz közeli kapáslövésébe. A Sepsi főleg a szófiai védelem mögé belőtt hosszú labdákra és Marius Ștefănescu elfutásaira játszott, de a szentgyörgyi lövések minősége sok kívánnivalót hagyott maga után. Cosmin Matei ziccerben is passzolni akart, Mihai Bălașa fejese mellé ment, Ștefănescu kiugrását pedig Gustavo Busatto kapus állította meg.Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A második félidő forgatókönyve is másolta az első, a Sepsi jó ideig csak keményen védekezett, de amikor kijött a szorításból, már kihasználta helyzeteit. Varga Roland és Mario Rondón becserélése volt a döntő húzás, amely után alig egy perccel már jött is a gól: a magyar csatár még a kapusba lőtt, a kipattanót viszont már belőtte Nicolae Păun. A hazai ultráknál itt szakadt el a cérna, üvegeket dobáltak a székelyföldi klub vezetősége felé, Diószegi László klubelnök el is hagyta a tribünt.

A Sepsi pedig újabb góllal büntetett, Rondón szerelte a kapuját elhagyó Busattót a bal szélen, a becserélt Varga Roland pedig a hálóba ívelte a labdát. A Sepsi többi cseréje viszont már csak kapufáig jutott: Vitalie Damascan a lécre lőtt, a szöglet után pedig Branislav Ninaj fejelte a jobb kapufára a labdát.

Hiába játszottak mezőnyfölényben, a hazaiak egyetlen alkalommal találták el a kaput a mérkőzés folyamán, a háromszéki gárda megérdemelt győzelmet aratott.

Kapcsolódók

Kimaradt?