A Szuperkupát is megnyerte a Sepsi

Ploiești adott otthont a 2022/23-as bajnok és a kupagyőztes találkozójának, mely utóbbi győzelmét hozta.

A pályán kiegyenlített volt a küzdelem, amely jó iramban, de többnyire a kapuktól távol zajlott, számolt a Nemzeti Sport. A Farul két tizenéves szélsője, Enes Sali és Adrian Mazilu egyéni akcióira építve uralta az első negyedórát, de utána már a fizikálisabb Sepsi uralta a középpályát. Igazi ziccerre és kaput találó lövésre viszont a 44. percig kellett várni, amikor Pavol Safranko öt méterről Marian Aioani konstancai kapusba lőtte a labdát.Fotó: Facebook/Farul Constanta

Talán csak arra várták a szentgyörgyiek, hogy a térfélcsere után saját szurkolóik előtt ünnepelhessenek gólt, mert a második félidőben egyből betaláltak: Denis Ciobotariu centerezett jobbról, és a hosszú oldalon érkező Ion Gheorghe a hálóba fejelte a labdát. A megzavarodó Farul-védelem labdavesztései után Marius Stefanescu és Cosmin Matei is növelhette volna az előnyt, de Aioani a helyén volt.

A Sepsi átengedte a területet a bajnoknak, de olyan jól védekezett, hogy Niczuly Rolandnak a 83. percig nem volt védenivalója, akkor viszont nagy bravúrral hárította Denis Alibec szabadrúgását. Előtte Sali lőtt fölé, a csereként beálló Rivaldinhót pedig Ciobotariu blokkolta az ötösön, de a nagyon pontatlanul játszó Farul erejéből a megszokottnál jóval kevesebb helyzetre futotta. Mihai Popescu fölé szálló kapáslövése volt az utolsó próbálkozás, amely után felharsant a hármas sípszó: a Sepsi OSK a Román Kupa után a Szuperkupát is megvédte!

Kapcsolódók

Kimaradt?