Hivatalos: Liviu Ciobotariu a Sepsi OSK edzője és folytatná a szentgyörgyi csapat sikersorozatát

 Ahogyan arról korábban a Maszol már beszámolt:  Liviu Ciobotariu a Sepsi OSK új vezetőedzője. A klub pénteken, hivatalosan is bemutatta  Ciobotariut, aki elmondása szerint folytatni szeretné a sepsiszentgyörgyi csapat sikersorozatát, a következő idényben is a bajnokság felsőházát célozza és küzdeni szeretne a kupáért.

A szerző fotói

Ugyanezeket a célokat erősítette meg Diószegi László, a piros-fehér klub tulajdonosa is, aki az új edzőt bemutató sajtótájékoztatón kifejtette: magasra tették a lécet azzal, hogy a felsőházban szerepeltek és az elmúlt két idényben megnyertek két Román Kupát és egy Szuperkupát. Ezt nem szeretnék alább hagyni, minden évben fejlődni szeretnének, ahogyan tették azt az elmúlt 7 évben amióta a sepsiszentgyörgyi csapat a román labdarúgó-bajnokság első osztályában szerepel.

Hadnagy Attila a Sepsi OSK ügyvezetője úgy vélekedett, hogy Liviu Ciobotariu legigazolásával Románia legkeresettebb edzőjét sikerült megnyerni a sepsiszentgyörgyi csapat számára. Diószegi László hozzátette: híresztelések ellenére a sepsiszentgyörgyi klubnak nem volt listája a lehetséges edzőkről, az első opciójuk Ciobotariu volt, ezért örvendenek, hogy elfogadta ajánlatukat.

Köszönik Bergodinak, akivel történelmet írtak és a sikersorozatot folytatni szeretnék

A Sepsi OSK pénteki sajtótájékoztatón mindhárom felszólaló gratulált Cristiano Bergodinak az elmúlt két idényben elért eredményekért. Diószegi László szerint meglepetésként érte a korábbi sikeredző felmondása, akivel minden célt elértek, a felsőházban játszottak, két kupát és egy szuperkupát nyertek. Hozzátette: a következő idényben is a felsőházba jutás a cél és szeretnék ha a következő években még egy kupát szereznének, ehhez megvan a jó edzőjük és megfelelő játékoskeretük is.

A Sepsi OSK magasra tette a mércét és a szurkolók elvárása is ehhez igazodik a szurkolók elvárása is ezért kötelessége az eddigi eredményeket tartani, fogalmazta meg bemutatkozásában Liviu Ciobotariu. Az új edzője leszögezte: szívesen jött a sepsiszentgyörgyi csapathoz, amelyet komoly klubnak tart, ahol minden feltétel adott ahhoz, hogy eredményeket lehessen elérni.

A játékoskeret már bizonyított, nem sokat változtatnak rajta

Az új edző szerint a meglévő játékoskereten nem sokat változtatna, hiszen megmutatták, hogy képesek jól teljesíteni. Eddig 4 játékos távozott a csapattól, illetve leigazoltak három futballistát és visszatér egy kölcsönadott játékos. Emellett még 1-2 játékossal szeretnének még erősíteni. A Liviu Ciobotariu szerint a szuperkupa mérkőzésig rövid az idő, de ismeri a játékosokat és jó formában fognak pályára lépni. A következő bajnoki idény nehéznek ígérkezik, de célul tűzték ki a felsőházba jutást és szeretnék, ha a Sepsi OSK meglepetést okozna.

Újságírói kérdésre válaszolva, miszerint problémásnak tartja-e, hogy fiát, Denis Ciobotariut is irányítania kell a Sepsi OSK-nál, Liviu Ciobotariu kifejtette: számára a csapat érdeke az első nem a játékosoké. Amikor a stadionba lép az egész játékoskeretet a fiának tekinti és nem tesz különbséget az egyes játékosok között, mindenki egyenlő eséllyel indul és az fog pályára lépni, aki megérdemli, mondta az edző. Hozzátette: fiát jó játékosnak tartja, de úgy kezeli mint bármely más focistát. Egyébként már van tapasztalata, hiszen az FC Voluntari csapatánál is dolgoztak már együtt és kialakult a munkamódszer.

A Sepsi OSK Ausztriában készül a szuperkupára és bajnokságra

Hadnagy Attila a Sepsi OSK ügyvezetője elmondta, hogy hamarosan véget ér a játékosok vakációja és a csapat Ausztriába megy felkészülési mérkőzésekre. Három barátságos mérkőzést szeretnének játszani, ebből kettő már le van szervezve a Ferencváros és a CSK Sofia csapatával. „Tovább írjuk a Sepsi OSK szép történelmét, évről évre fejlődni szeretnénk”, fogalmazta meg Hadnagy Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?