Történelmet írt a Sepsi, kijutott az európai kupaporondra

Egygólos győzelmet aratott a Sepsi OSK a konstancai FC Viitorul ellen vasárnap este, az első osztályú labdarúgó-bajnokság nemzetközi kupaszereplésért rendezett osztályozóján, így a székelyföldi csapat lesz Románia harmadik képviselője az újonnan induló Európa Konferencia Ligában.

Az élvonalba négy éve feljutott sepsiszentgyörgyi együttes története legjobb bajnoki helyezését érte el a mostani szezonban azzal, hogy a negyedik helyen fejezte be a pontvadászatot (a 2019–2020-as idényben kupadöntőt játszhatott, de a bajnokságban az alsóházba kényszerült, és a koronavírus-járávn ymiatt felborított versenykiírás miatt néhány napig még a kieséstől – „kiejtetéstől” is tartania kellett).

Mivel a Kovászna megyeiek előtt végző Craiovai Universitatea a kupagyőztes jogán indul a harmadik számú európai kupasorozatban, a Sepsi OSK történelmi esélyt kapott a nemzetközi szereplésre: ehhez az kellett, hogy az egymeccses osztályozón legyőzze az alsóházi rájátszás „bajnokát”, az FC Viitorult.

A bajnokság alapszakaszában egyik csapat sem kerekedett a másik fölé (3–3 és 1–1 volt az eredmény), de most a legjobbkor nyertek a szentgyörgyiek. A sikerhez a szerencse is kellett, mert az első félidő hajrájában egy beadást tisztázásánál a kosntancai védő úgy találta el a labdát, hogy az Aganovicra pattant, onnan meg a látogatók kapujába. Térfélcsere után a hazaiak szívós védekezéssel tartották az előnyt, is mivel több gól nem esett, az 1–0-s győzelemnek köszönhetően a nyáron a Sepsi OSK rajthoz állhat az Európa Konferencia Liga selejtezőjében. 

(Nyitóképen a gólszerző | Forrás: a Sepsi OSK Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?