Idegenben győzte le a CFR-t a Sepsi OSK, veszélyben a kolozsváriak címvédése

A forduló meglepetését okozva 1–0-ra legyőzte idegenben a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR-t a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az első osztályú labdarúgó-bajnokság hétfő kora esti meccsén.

A meccs egyetlen találata az első félidő hajrájában, a 41. percben született, amikor Dumiter jobb oldali beadását Pavol Safranko egy jól helyezett fejessel értékesítette. A második félidőben a hazaiak mindent megtettek legalább az egyenlítésért, de a háromszékiek fegyelmezetten védekeztek, és az ellentámadásaikból többször is növelhették volna az előnyüket.

A Sepsi OSK a Liga 1-ben első ízben nyert a CFR ellen, és ezzel elejét vette azoknak a spekulációknak – főleg a FCSB-mecénás Gigi Becali részéről –, amelyek szerint a két erdélyi csapat „összeesküdött” a kolozsváriak fővárosi riválisa ellen, és a székelyföldi klub „alájátszik” a Szamos-partiaknak.A zöld mezes szentgyörgyiek védelmét nem tudták feltörni Ciprian Deacék | Fotó: sepsiosk.ro

A Kovászna megyei gárda amúgy a felsőházi rájátszásban másodszor nyert az aktuális listavezető ellen, hiszen a 3. fordulóban épp a FCSB-t győzte le 2–1-re, mégpedig Bukarestben, letaszítva a piros-kékeket a trónról, és első helyre segítve a címvédő CFR-t. Most a 45 pontos CFR alatt inog a szék, mert a kettővel lemaradó FCSB késő este fogadja az Academica Clinceni együttesét, és ha nyer, három fordulóval a vége előtt megelőzi a kolozsváriakat.

A felsőházi rájátszás (play off) 7. fordulójának vasárnap esti meccsén az FC Botoșani 3–2-re nyert az Universitatea Craiova vendégeként, így a Sepsi OSK a „Fellegvár bevételével” egy pontra megközelítette a dobogól alsó fokán 37 ponttal álló olténiai gárdát, vagyis még a nemzetközi kupaszereplés is elérhető közelségbe került a székelyföldiek számára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?