Hazai vereségével nehéz helyzetbe került a Sepsi OSK

Hiába küzdött hatalmasat, hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Sepsi OSK svéd ellenfelével szemben az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. A háromszékiek így nehéz helyzetben várhatják az augusztus 11-én esedékes visszavágót.

Elképesztő lelkesedéssel várták a Sepsi OSK hívei az Európa Konferencia Liga harmadik körének első összecsapását. A csütörtöki mérkőzés előtt egy órával bedugultak a Sepsi Arénához vezető utak, hosszú autósorok araszoltak a meccs helyszíne felé. A stadion környéke megtelt piros-fehér mezes, sálas szurkolókkal. Jó 50 drukker Svédországból is érkezett, hogy biztassa a vendégeket. A szerző felvételei

A lelátón jól megfért egymás mellett a székely és a svéd zászló, természetesen nyoma sem volt az UEFA által vélt rasszizmusnak, sportszerű hangpárbajt vívott a két tábor, amelyből a hazai hívek jöttek ki győztesen. A műsorközlő mindenesetre a kezdő sípszó előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a mérkőzés során nélkülözzék a szurkolók a kérdéses, karlendítéses biztatást, majd felhívta a figyelmet mindennemű diszkrimináció és rasszizmus kizárására.Apáról-fiúra.

A hazai hívek „Meneteljetek a csillagösvényen!” feliratú óriásmolinóval és piros füstfelhővel üdvözölték kedvenceiket, majd kezdetét vette a mérkőzés. Nem kezdett megilletődötten a Sepsi, a hazaiak már az 5. percben előnybe kerülhettek volna, Widell, a vendégek kapusa azonban bravúrral hárított egy veszélyesen megpattanó labdát Matei szabadrúgása után. A következő percekben a svédek is vezettek néhány veszélyes akciót, ám a szentgyörgyi védelem állta a sarat, sőt, a 11. percben újabb lehetőség maradt ki Rondon révén.

A 23. percben a középpályán ütközött nagyot Balasa és Erikssen, mindketten a földre kerültek, ám a játékvezető nem állította meg a játékot. A támadást továbbszőtték a vendégek és Edvardsen senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, Niczuly óriási védést mutatott be, szöglet következett. A sarokrúgást követő összevisszaságban Rondon kezezett büntetőt érően, Aganovic pedig kireklamált magának egy sárga lapot. A 11-est Edvardsen rendkívül jól helyezte, hiába érezte Niczuly az irányt, vezetést szerzett a vendég alakulat (0–1). 

A 31. percben megduplázták az előnyüket a vendégek. Az OSK védelme kényelmesen asszisztált ahhoz, hogy Erisson beívelése után Joohansson fejeljen középre és Joel Asoro jobbról mintegy 5 méterről a jobb alsóba helyezzen (0–2). A félidő utolsó negyed órájára kicsit megcsendesedet a mérkőzés, a vendégek egységes, magabiztos játékot mutattak, a Sepsi pedig nem találta a rést a pajzson, vagyis az utat a vendégkapu felé. Szünetben megérdemelten vezetett két góllal a svéd csapat. Rasszizmusnak nyoma sem volt

Alig 7 perc telt el a második játékrészből, amikor már hárommal ment a Djurgardens. Joel Asoro duplázott, méghozzá gyönyörű lövéssel tette ezt, 18 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (0–3). Hatalmas energiákat mozgósított a hátrányban levő háromszéki alakulat a szépítésért. Az 56. percben először tornáztatták meg igazán a vendégkapust, Aganovic volt az elkövető szabadrúgásból. Egy perccel később Matei lövésénél pedig a jobb kapufa hárított...

A 60. percben hármas cserére szánta el magát a hazai szakvezetés, érkezett Aganovic helyett Rodrigez, Barbut helyett Damascan és Matei helyett Ion Gheorghe. Tíz perc múlva Rondont Tudorie váltotta, az eltelt idő pedig egy tisztességes Golofca lövést hozott. A vége előtt 11 perccel megszületett a hőn áhított hazai találat! Az alig pár perccel korábban beszálló Tudorie büntetőből volt eredményes (1–3).

A hátralévő percek inkább szabálytalanságokról szóltak, mintsem szép játékról, ám Niczulynak még az utolsó pillanatokban is akadt komoly védenivalója, igaz, a hazaiaknak is volt még esélyük a gólszerzésre. Az eredmény azonban nem változott, a Sepsi OSK kétgólos hátrányban várhatja az augusztus 11-i stockholmi visszavágót. A hazai szurkolók a vereség ellenére vastapssal és a székely himnusz eléneklésével köszönték meg a Sepsi játékosainak helytállását, míg a vendéghívek természetesen zajosan ünnepelték övéiket.

Európa Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés 
Sepsi OSK–Djurgarden (svéd) 1–3 (0–2)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 7500 néző
Sepsi OSK: 
Niczuly – Dimitrov, Balasa, Mitrea, Ispas (A. Dumitrescu, 71.) – Aganovic (J. Rodríguez, 63.), Paun – Barbut (Damascan, 60.), Matei (Gheorghe, 60.), Golofca – Rondón (Tudorie, 71.)
Djurgardens: Widell – P. Johansson, Hien, H. Ekdal, Bengtsson – Finddell (Danielson, 73.), Schüller (E. Banda, 81.), M. Eriksson – Asoro, Edvardsen (Wikheim, 60.), Radetinac (E. Andersson, 73.)
Gólszerző: 
Tudorie (79. – 11-esből), ill. Edvardsen (26. – 11-esből), Asoro (31., 54.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?