FRISSÍTVE – Rasszistának vélt gesztus miatt megbüntette az UEFA a Sepsi OSK-t

A közismert, karlendítéssel kísért „szívtől az égig” szurkolói rigmust rasszista gesztusként értékelte az Olimpija Ljubljana – Sepsi OSK találkozó mérkőzés-megfigyelője. Az Európa Konferencia Ligában vitézkedő háromszéki alakulat 10 ezer eurós büntetést kapott, valamint 500 helyet szabadon kell hagynia a csütörtöki Djurgårdens IF elleni hazai meccsen. FRISSÍTÉS: Diószegi László felhívással fordult a Sepsi szurkolóihoz.

A július 28-i, a szlovéniai Olimpija Ljubljana – Sepsi OSK találkozó mérkőzés-megfigyelője jegyzetei alapján az európai labdarúgó szövetség (UEFA) kedden küldött levele szerint 10 ezer eurós büntetéssel sújtotta a háromszékieket – közölte szerdán a klub hivatalos közösségi oldala.

A pénzbüntetésen túl a csütörtöki hazai Ekl-mérkőzésen kötelesek lesznek 500 helyet szabadon hagyni, leállítva ezzel a további jegyértékesítést. Ezeket a helyeket kizárólag csak gyerekek foglalhatják el – emelték ki. „Mivel eleget kell tennünk e követelésnek, a holnapi Sepsi OSK – Djurgårdens IF mérkőzésre nem áll módunkban a megmaradt jegyek értékesítése” – szögezték le.Félreérthető mozdulat? | Fotó: Sepsi OSK/archív

A klub szerint a svájci megfigyelő úgy értelmezte, hogy a sepsiszentgyörgyi szurkolók a mérkőzés 34. percében a megszokott „Szentgyörgy! Szentgyörgy!” skandálás mellett a karjaikat rasszista gesztussal emelték a magasba a szívüktől indítva. „Az UEFA első, magyarázatkérő levelére válaszként megfogalmaztuk, hogy ez mi is valójában, ám mindezt nem elfogadva, tegnap este kaptuk kézhez a fenti büntetéseket tartalmazó levelet. Ezen levél ellen óvást nyújtunk be, de a további jegyeladást ettől még meg kell állítanunk” – reagált közleményében a piros-fehér gárda vezetősége.

FRISSÍTÉS: Diószegi László közösségi oldalán felhívással fordult a Sepsi OSK szurkolóihoz a Djurgårdens IF elleni Európa Konferencia Liga előestéjén. A klubtulajdonos szívhez szólóan és láthatóan felindultan arra kérte a piros-fehér híveket, hogy mellőzzék a szóban forgó, karlendítéssel párosuló szurkolói rigmust, ugyanakkor kijelenttette, hogy a csapat híveitől mesze áll a rasszizmus.

„Hozzátok fordulok. Megkérlek szépen, hogy holnap senki ne használja ezt a karlengetést, hanem próbáljuk meg másképp kifejezni szurkolásunkat, buzdításunkat. Megérkezett az UEFA megfigyelője, aki már azzal a paranccssal jött az UEFA-tól, hogy azt nézze, ha akárcsak egy ember is használja a karlendítést, bezárják ezt a gyönyörű létesítményt, és nézők nélkül kell játszanunk, ha sikerül továbbjutnunk” – fogalmazott Diószegi László.

A jellegzetes „szívtől az égig” karlendítéssel kísért rigmust a Ferencváros szurkolói hozták „divatba”. A budapesti klubnak is meggyűlt már emiatt a baja az európai szövetséggel, ezért Kubatov Gábor klubigazgató 2021-ben a gesztus megváltoztatását kérte a zöld-fehér szurkolóktól.

Fontos információk

Fontos információk. Nézzék végig!

Közzétette: Kubatov Gábor – 2021. szeptember 16., csütörtök
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?