Niczuly Roland: már kínosak ezek a magyarellenes skandálások a romániai stadionokban

Az ellenfélen kívül a pálya rossz minőségével is meg kellett küzdeniük a Sepsi OSK játékosainak a Ploiești-i Petrolul elleni hétvégi meccsen, emellett az ellenséges hangulatot is le kellett küzdeniük a sepsiszentgyörgyi labdarúgóknak.

A Román Kupa- és Szuperkupa-győztes háromszéki csapat ellen mindinkább felszívják magukat az ellenfelek, akiket hajt a bizonyításvágy, a magyar vezetőségű és jelentős magyar szurkolótáborral rendelkező klub ráadásul sérti a nacionalizmustól túlfűtött román drukkerek egy részének nemzeti önérzetét.

A Sepsi OSK legutóbbi, idegenbeli meccsén, a Petrolul elleni 1–1-re végződött mérkőzésen a pályaválasztó csapat drukkerei magyarellenes rigmusokat skandáltak. A meccs után a székelyföldi csapat egyetlen magyar nemzetiségű játékosa, Niczuly Roland kapus a kamerák előtti értékelésben a riporter kérdésére kifejtette: már hozzászoktak ehhez a viselkedéshez, megpróbálják figyelmen kívül hagyni, de szerinte már kínossá vált a romániai stadionokban uralkodó magyarellenesség.

A szentgyörgyi kapus a meccsről szólva elmondta: bosszankodnak, hogy csak egy pontot szereztek a három helyett, ráadásul úgy, hogy egy tizenegyesük is kimaradt. A pálya minőségét rendkívül rossznak nevezte, a meccset megelőzős napok esőzései miatt a kapu előterében – szavai szerint – mocsár vált, de sportszerűen hozzátette, hogy az ellenfélnek is ugyanezen a pályán kellett játszania.

A székely kapus egyébként a román játékosok által is megirigyelhető választékossággal beszélt a román tévé kamerái előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?