FRISSÍTVE: Orbán Viktor a szentgyörgyi stadionból követte figyelemmel a Sepsi OSK győzelmét

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is kilátogatott a Sepsi OSK péntek koraesti FCU Craiova elleni labdarúgó-mérkőzésre. A SuperLiga második fordulójában jegyzett sepsiszentgyörgyi mérkőzés nem az első, amelyiket a magyar kormányfő a háromszéki stadionban megtekint. Épp egy évvel ezelőtt például a Sepsi OSK Konferencia Liga-összecsapását követte élőben a lelátóról. FRISSÍTÉS: A Sepsi OSK 1-0-ra megnyerte az összecsapást.

Fotó: Borsi Balázs

Orbán Viktort Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere fogadta. A VIP-szektorban ugyanakkor több környékbeli elöljáró és vállalkozó is a magyar miniszterelnök társaságában nézte a mérkőzést.

Érkezését a szokottnál sokkal szigorúbb biztonsági óvintézkedések előzték meg, de Orbán Viktor közvetlen volt az emberekkel. Egy szurkoló meg is kérdezte, hogy készíthet-e vele egy szelfit, és mivel a biztonsági erők nem engedték be, a magyar kormányfő ment oda hozzá, hogy a közös kép elkészüljön.

Orbán Viktor, mint ismeretes, szerdán érkezett Romániában, ahol előbb Bukarestben találkozott Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, majd onnan a Tusnádfürdőre, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba utazott, ahol szombaton tart beszédet.

A péntek esti Sepsi OSK–FCU Craiova mérkőzés pikantériája, hogy az elmúlt idényben az oltyán szurkolók magyargyalázó rigmusai miatt félbe kellett szakítani a meccset. Most az első félidőben 0-0 volt az állás, a craiovaiak pedig emberhátrányban maradtak Mascarenhas kiállítása miatt.

A második félidőben viszont Comin Mateinek is felmutatták a piroslapot, így kiegyenlítődött a mezőny. Ez viszont nem gátolta meg a házigazdákat a gólszerzésben: már a hajrában járt a meccs, amikor Aganovici passzából Mario Rondon a 89. percben befejelte a három pontot érő találatot az 1-0-ás végeredményhez.  

A Sepsi OSK sikeréhez Orbán Viktor Facebook-oldalán közölt bejegyzésben gratulált, míg Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy fogalmazott, hogy nagy élmény volt újra együtt szurkolni. „És meg is lett az eredménye!” - hangsúlyozta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs Fotó: Borsi Balázs

Kapcsolódók

Kimaradt?