FRISSÍTVE - Konferencia Liga: döntetlenről folytatódhat a Sepsi OSK párharca

FRISSÍTVE: Döntetlennel zárult a Sepsi OSK–Aktobe mérkőzés a labdarúgó-Konferencia Liga harmadik selejtezőfordulójában. Ez volt a párharc első felvonása, így az 1-1-el zárult csütörtök esti csata után a jövő heti visszavágón dől majd el a továbbjutás. FRISSÍTÉS: a román bajnok Konstancai Farul 3-0 arányú hazai győzelmével nagy lépést tett a Flora Tallin ellen a KL play-off felé. A FCSB ugyancsak otthoni környezetben lépett pályára a dán Nordsjaelland ellen, az eseménydús, de gól nélküli döntetlen után a továbbjutás Dániában dől majd el egy hét múlva. A magyar csapatok idegenben szerepeltek, a Fradi nagy mértékben eldöntötte a továbbjutás kérdését Máltán, a debrecen pedig értékes döntetlennel tárt haza Bécsből és bizakodóan várhatja a Rapid elleni visszavágót.

Az első félidőben a házigazda sepsiszentgyörgyiek mezőnyfölényben játszottak, de Liviu Ciobotariu edző tanítványai hiába veszélyeztették a kazah gárda kapuját, a gól elmaradt. Ștefănescu és Bălașa is közel jártak ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de ellenfelük kapusa hárított. Ștefănescu a szünet után is megkísérelte bevenni az Aktobe kapuját, de nem járt szerencsével. Vendégük viszont igen: Santana volt az, aki a 65. percben megtörte a gólcsendet. A hajrá viszont már a háromszékieknek kedvezett: Varga Roland a 89. percben kiegyenlítette az állást.

Ciobotariu szerint szerény volt az esti teljesítményük, de azért gratulált tanítványianak a második félidőben mutatott játékukért. Értékelésekor rámutatott arra, hogy ellenfelük jól szervezetetten futballozott, azt pedig tudták az Aktobéról, hogy veszélyesek az ellentámadásaik. Az szakvezető bevalotta, hogy ő kérte tanítványaitól, hogy ne kockáztassanak sokat, ugyanakkor az eredmény  így is reményt ad a visszavágóra. 

Az 1-1-el zárult találkozó kazahsztáni visszavágóját augusztus 17-én, 18 órától rendezik. A győztes a Bodo/Glimt–Pyunik párharc továbbjutójával játszik a playoff-ban a csoportkörbe jutásért. A norvég együttes különben a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte csütörtökön az örmény csapatot.

FRISSÍTÉS: A Sepsi OSK mellett két további román csapat is szerepelt csütörtök este.

Farul–Flora 3-0

A román bajnok Konstancai Farul sokkal jobban kezdett ellenfelénél, az észt Flora Tallinnál, és már a második percben Adrian Mazilu előtt adódott az első lehetőség, miután a „tengerészeknél” debütáló Constantin Budescutól kapott egy jó passzt. hagi másik „öregjének”, Denis Alibecnekvolt még egy gólszerzési lehetősége, de a félidőben 0-0-t mutatott az eredményjelző tábla. 

Alig tértek vissza a csapatok a szünetről, a Farul meg is szerezte egy szögletet követően a vezetést Denis Alibec révén.  A 80. percben Constantin Budescu is betalált, a végeredményt pedig Diogo Queiros állította be a hosszabbításban.

FCSB - Nordsjaelland 0-0

Fotó: AgerpresA versenyben levő három romániai csapat közül a legnehezebb ellenfele a fővárosi FCSB-nek volt. A dán Nordsjaelland nem okozott csalódást, már a 5. percben Mihai Târnoveanu remek reflexére volt szükség Frese fejesénál, hogy a vendégek ne kerüljenek előnybe.

A második félidő sem hozott nagy lehetőségeket, bár a dánok nagyjából egy óra elteltével emberhátrányba kerültek, amikor Nagalo megkapta második sárga lapját egy Octavian Popescu elleni szabálytalanság után.

Két vitatott mozzanat következett egymás után a 71., illetve a 72. percben. Előbb Olaru, majd Djokovic kért büntetőt, de Milos Boskovic játékvezető mindkét alkalommal továbbot intett.

A hosszabbítás harmadik percében a Nordsjaelland szerezhetett volna gólt, de Nygren szabadrúgása a keresztlécet találta el.

Rapid Bécs–Debreceni VSC 0-0

A Debrecené volt az első gólszerzési lehetőség a találkozón, a 18. percben Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást a 16-os vonaláról, lövése azonban a jobb kapufán csattant. A folytatásban inkább a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok, rengeteget állt a játék szabálytalanságok miatt.

A fordulást követően sem változott igazán a játékképe, ugyanakkor a DVSC némiképp bátrabban futballozott, és a 80. percben újra csak centik választották el vezetéstől, ezúttal a csereként pályára lépő Kiziridisz találta el a kapufát. A gól a hajrában sem esett, így a két csapat innen folytatja majd Debrecenben.

Hamrun Spartans–Ferencvárosi TC 1-6

Kiválóan kezdett a magyar bajnok, Abu Fani közel 30 méterről lőtt óriási gólt. A hazaiak a kapott gólt követően nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, de a ferencvárosi védelem - élén a kapuban Dibusszal - magabiztosan hárította el a próbálkozásokat.   

A félidő második része már újra a Ferencvárosról szólt, a zöld-fehérek több bíztató lehetőséget is kidolgoztak, de az állás nem változott.

A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a mérkőzést és minden bizonnyal a párharcot is, 20 percen belül Varga háromszor, Zachariassen pedig egyszer talált be. Ezzel mindkét játékos folytatta remek sorozatát: a norvég légiós egymást követő harmadik mérkőzésén talált be, míg az OTP Bank Liga előző kiírásában a Paks színeiben gólkirály magyar válogatott csatár eddigi hat fellépésén összesen ötször volt eredményes.

A folytatásban Varga közel állt a negyedik góljához, azonban a kapufát találta el, majd Traoré növelhette volna többször is az előnyt.

A hazaiak becsülettel hajtottak a szépítésért, amely Montebello révén a 89. percben sikerült, de szinte rögtön a középkezdés utáni magyar támadásból Owusu is betalált, beállítva ezzel a végeredményt.

Labdarúgó Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, első mérkőzés

  • Sepsi OSK–FK Aktobe 1-1
  • Konstancai Farul–Flora Tallin 3-0
  • FCSB–FC Nordsjaelland 0-0
  • Hamrun Spartans–Ferencvárosi TC 1-6
  • Rapid Wien–Debreceni VSC 0-0
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?