Konferencia Liga-selejtező: bizakodóan várja az Aktobe elleni meccset a Sepsi OSK

A Kolozsvári CFR kiesése után a labdarúgás erdélyi magyar szerelmeseinek figyelme osztatlanul a Sepsi OSK-ra irányul csütörtök este 20 órától, amikor a háromszéki alakulat a kazah Aktobét fogadja a Konferencia Liga 3. selejtezőkörében.

Mindhárom, a labdarúgó Konferencia Ligában érdekelt romániai csapat hazai környezetben lép pályára csütörtök este: a bajnok Konstancai Farul az észt Flora Tallint, a FCSB a dán Nordsjaelland csapatát, a Sepsi OSK pedig a kazah Aktobét fogadja.

Mint arról korábban beszámoltunk, az európai kupaszereplést a Román Kupa elhódításával kiérdemlő Sepsi OSK a Konferencia Liga 2. selejtezőkörében pragmatikus, rendkívül eredményorientált focival 6-0-s összesítéssel búcsúztatta a papíron sokkal előrébb rangsorolt CSZKA Szófiát. Liviu Ciobortariu csapata a 2-0-s idegenbeli győzelmet követően hazai pályán se kegyelmezett a CSZKA-nak, Niczulyék 4-0-lal küldték haza az Erődből a bolgárokat.

A sorsolás a 3. selejtezőkörben egy – papíron – gyengébb, viszont iszonyatosan távoli ellenfelet küldött a Sepsi OSK útjába. A kazah Aktobe 3000 kilométerrel és négy időzónával keletebbre fekszik a háromszéki megyeszékhelynél, ezért a párharc mindkét csapata számára komoly megerőltetést jelent majd az utazás.

Előbb a kazahok utaztak, az első összecsapást csütörtök este 20 órától a Sepsi OSK stadionjában rendezik meg.

A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK vezetőedzője elmondta, hogy nagyon motiváltnak érzi a játékosait. „Ez egy új kihívás számunkra, megpróbálunk bejutni a Konferencia Liga rájátszásába. Nehéz mérkőzés lesz. Egy nagyon jó formában lévő csapattal találkozunk, jó játékosokkal, különösen a támadóharmadban. Nagyon óvatosnak kell lennünk. De mi is jó formában vagyunk, nagyon akarunk teljesíteni” – fogalmazott Ciobotariu.

Az előző körben az Aktobe 5-3-as összesítéssel búcsúztatta a grúz Torpedo Kutaiszit. A kazah bajnokság hétvégi fordulójában az Aktobe 4-2-re nyert a Kairat Almaty ellen.

Európa Konferencia Liga, 3. selejtezőkör

  • Sepsi OSK–Aktobe (csütörtök, 20:00) – DigiSport 1, PrimaSport 1

Kapcsolódók

Kimaradt?