FRISSÍTVE - SuperLiga: hazai pályán remizett lebecsült ellenfelével a Sepsi OSK

FRISSÍTVE: Marcel Bîrsan „szolgálatait” is igénybe vette vasárnap este a FCSB, a fővárosi csapat a labdarúgó SuperLiga alapszakaszának 4. fordulójában a fővárosi játékvezető könnyű síppal befújt büntetőjével győzte le a Kolozsvári CFR-t.  FRISSÍTÉS: a forduló utolsó két összecsapásán a "papíron" gyengébb csapatok pontot, pontokat tudtak szerezni a Sepsi OSK és a Bukaresti Rapid ellen.

Fotó: AgerpresKözel 30 ezren látogattak ki vasárnap este a Ghencea stadionba, ahol a labdarúgó SuperLiga idei szezonjának egyetlen hibátlan csapata, a FCSB a Kolozsvári CFR-t fogadta. A magas nézőszám a két csapat mellett a stadionnnak is szólt, ugyanis Gigi Becali egyesülete nyolc év után szerepelhetett az újjáépítás után a védelmi minisztérium védnöksége alatt működő CSA Steaua által magáénak követelt létesítményben.

Eliasz Haralambusz csapata alaposan ráijesztett a Kolozsvári CFR-re, a fővárosiak az első 5 percben elsősorban a bal oldalon voltak veszélyesek, ahol Florinel Coman előbb a rövid- majd a hosszú oldalon is tesztelte Răzvan Sava reflexeit.  

A kezdeti megilletődésből felocsúdva, Andrea Mandorlini tanítványai fokozatosan kiegyenlítették a mérkőzést, a vasutasok támadói közül elsősorban Emmanuel Yeboah jeleskedett. A 19. percben a CFR kihagyta az első félidő legnagyobb helyzetét: épp a fiatal ghánai lövését védte látványosan Mihai Târnoveanu, és a kipattanóra érkező Karlo Muhar a kapufát találta telibe. 

A gólnélküli első félidőt követően a fővárosiak behozták klasszikus középcsatárukat, az olasz Andrea Compagnót, akit a középpályások egyre gyakrabban próláltak megjátszani.

A mérkőzés egyensúlyának megbomlásához Marcel Bîrsan játékvezető is kellett. A bukaresti bíró előbb továbbot intett amikor a FCSB tizenhatosában a labda Dawa kezére pattant (valószínűleg helyes döntés született – szerk. megj.), majd egy perccel később rendkívül „könnyű síppal” büntetőt ítélt a fővárosiak javára Compagno és Lovro Cvek egy egy elleni párharcánál. A tizenegyest a sértett olasz magabiztosan a jobbra elvetődő Sava helyére, középre a léc alá vágta. Fotó: Agerpres

A vezetés megszerzése után a FCSB-nek már nem volt kedve focizni, a bukarestiek húzták az időt és sikeresen rejtették el a labdát a CFR elől. 

Győzelmével a FCSB megőrizte hibátlan mérlegét és maximális pontszámmal vezeti a SuperLiga tabelláját. A kolozsvári vasutasok egy helyet visszacsúszva a 4. pozíciót foglalják el.  

A 4. forduló hétfőn ér véget, előbb a Sepsi OSK fogadja hazai pályán a Galaci Oțelul csapatát és egy győzelemmel 2 pontra zárkózhat fel a FCSB mögé, majd az etapot a FC Voluntari-Bukaresti Rapid mérkőzés zárja.

FRISSÍTÉS: A 4. forduló utolsó játéknapját a Sepsi OSK és a Galaci Otelul összecsapása nyitotta meg. A bolgár CSZKA elleni lehengerlő sikert követően sokan arra számítottak, hogy a háromszékiek "reggelire megeszik" a Dorinel Munteanu által irányított újoncokat. Ezzel valamint a soron következő Konferencia Liga mérkőzésre való tartalékolással is magyarázható, hogy Liviu Ciobotariu nem küldte a kezdőbe több jó formában levő játékosát. 

Még jóformán el se foglalták helyüket a pöpec kis stadionban a nézők, amikor érkezett a hidegzuhany: a 4. percben Branislav Ninaj - túl magabiztosan - cselezni próbált a saját tizenhatosának előretében. Az Ariel Lopez által megszerzett labda Alexandru Pophoz került, aki nem kegyelmezett.

A kapott gól annyira összezavarta a Sepsi OSK játékosait, hogy alig pár perccel később csak Niczuly Roland szenzációs reflexén múlott, hogy az Otelul nem duplázta meg előnyét. 

A rémálom a második félidő elején ért véget, amikor Ciobotariu bevetette Marius Stefanescut, aki azonnal éreztette hatását. A Sepsi játéka lendületet kapott, de az egyenlítő gól csak késett. Amikor már úgy nézett ki, hogy a Otelul három ponttal távozik Háromszékről, jött Pavol Safranko: a szlovák csatár a 85. percben jókor volt jó helyen a vendégek tizenhatosában és belsővel a kapuba küldte a labdát.

A végredermény már nem változott, az  1-1-es döntetlennek a Sepsi OSK maradt a tabella 3. helyén.

A forduló utolsó mérkőzésén a FC Voluntari 2-1-re legyőzte a Bukaresti Rapidot és felkapaszkodott a 2. helyre. 

Labdarúgó SuperLiga, alapszakasz, 4. forduló:

  • Aradi UTA–Poli Iași 1-0
  • CSU Craiova–Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-0
  • FC Botoșani–FCU Craiova 0-1
  • Kolozsvári U–Bukaresti Dinamo 1-1
  • Petrolul Ploiești–Konstancai Farul 3-2
  • FCSB–Kolozsvári CFR 1-0
  • Sepsi OSK–Galaci Oțelul 1-1
  • FC Voluntari–Bukaresti Rapid 2-1
    Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1.  FCSB 4 4 0 0 8-2 12
2.  FC Voluntari 4 3 0 1 7-6 9
3. Sepsi OSK 4 2 2 0 5-1 8
4. CSU Craiova 4 2 2 0 4-1 8
4. Kolozsvári CFR 4 2 1 1 6-3 7
5. Konstancai Farul 4 2 0 2 8-7 6
6. FC Hermannstadt 4 2 0 2 5-4 6
8.  Bukaresti Rapid 4 1 2 1 6-4 5
9.   Petrolul Ploiești 4 1 2 1 5-6 5
10. Kolozsvári U 4 1 2 1 6-8 5
11. Aradi UTA 4 1 1 2 4-6 4
12. Galaci Oțelul  4 0 3 1 2-4 3
13. FCU Craiova 4 1 0 3 5-8 3
14. Poli Iași  4 1 0 3 4-7 3
15. FC Botoșani 4 0 2 2 4-6 2
16. Bukaresti Dinamo 4 0 1 3 2-8

1

Kapcsolódók

Kimaradt?