Konferencia Liga: ellenfelet kaptak a playoff-ra; a Sepsi OSK egyelőre a harmadik körre összpontosít

Megismerték hétfőn lehetséges ellenfeleiket a playoff-körre a Konferencia Ligában szereplő labdarúgócsapatok. A hétfői sorsolás ezúttal annyiban kedvezett a romániai együtteseknek, hogy elkerülték többek között az Eintracht Frankfurtot vagy éppen a Fiorentinát, de azért egyikőjüknek sem sétagalopp a csoportkörbe vezető rájátszás.

Amennyiben a Sepsi OK továbbjut a harmadik selejtezőkörből a kazah Aktobe gárdája ellen, úgy a norvég Bodo/Glimt és az örmény Pjunik párharcának győztesével játszhat a csoportkörért - derült ki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfő délután tartott sorsolásakor. A háromszékieknek részben szerencséjük volt, hiszen elkerülték a német Eintracht Frankfurtot, vagy a török Fenerbahcét, de azért továbbjutásuk esetén így sem lesz sétagalopp a rájátszás.

Fotó: Sepsi OSK

A Bodo/Glimt–Pjunik csatának a norvég csapat az esélyese. A korábban bajnok skandináv együttes az elmúlt idényben ezüstérmes volt az országos bajnokságban, jelenleg pedig listavezető a norvég élvonal összetettjében. A nemzetközi porondon a 2021–2022-es idény Konferencia Liga csoportköre során vált ismertté, miután 6-1-re legyőzte az AS Romát. Akkor egyébként a második helyről jutott tovább és egészen a negyeddöntőig menetelt. Ott ismét összetalálkozott az AS Romával, amelyik csak a visszavágón aratott győzelmével tudta kiejteni. Az elmúlt idényben a Bajnokok Ligája playoff-körében búcsúzva az Európa Liga csoportkörében szerepelt. Ott a harmadik helyen zárt, és a Konferencia Ligában a Lech Poznan ejtette ki. Idén a Konferencia Liga második selejtezőkérőben a Bohemianst búcsúztatta 7-2-es összesítettel a második selejtezőkörben.

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubvezetője a Maszolnak hangsúlyozta, hogy egyelőre még nem foglalkozik a playoff-körrel, hiszen addig még előttük áll két nagyon nehéz meccs az Aktobe ellen, a harmadik selejtezőkörben. „Egyelőre csak az Aktobét látom. Biztos, hogy nehezebb lesz, mint a CSZKA Szófia volt. Előbb jussunk tovább, és utána beszélhetünk a Bodo/Glimtről” – mondta, hozzátéve azért, hogy a norvég együttes nagyon erős csapat, mindenképp nehéz dolguk lesz.

Az előttük álló harmadik selejtezőkörről kérdezve Hadnagy úgy vélekedett, hogy talán egy nagyon picit esélyesebbek, de ezzel együtt az Aktobe már bizonyította, hogy egy nagyon harcias csapat. Lehet, hogy nem annyira technikásak, mint a CSZKA Szófia, de sokat szaladnak, és semmiképp sem lesz egyszerű feladat legyőzni őket – mondta a sportvezető az augusztus 10-én és 17-én rendezendő találkozókról.

Peches a Debrecen

Az FCSB is örülhet annak, hogy elkerülte például az olasz Fiorentinát, de a szerb Partizan Belgrád és az azeri Sabah csata továbbjutója ellen sem lesz könnyű dolga, ha a harmadik körben legyőzi a dán Nordsjaellandot.

A Konstancai Farul – amelyik az észt Flora Tallinn ellen készül a harmadik körben – a bajnoki ágon szerepel, és továbbjutása esetén az azeri Qarabag és a finn HJK Helsinki Európa Liga-selejtező vesztesével találkozik majd.

A bajnoki ágon szerepel a Ferencváros is, amelyik, ha legyőzi a máltai Hamrun Spartanst, akkor az EL-ből érkező Zalgiris (litván)–Hacken (svéd) csata vesztesével játszik majd a csoportkörbe jutásért. A magyarországi csapatok közül még a Debrecen is versenyben van, amelyik, ha legyőzi az osztrák Rapid Wient, úgy a Fiorentina lesz az ellenfele a folytatásban.

A Konferencia Liga rájátszásában augusztus 24-én és 31-én rendezik a mérkőzéseket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?