FRISSÍTVE – Konferencia Liga: „Felnégyelte” ellenfelét a Sepsi OSK, a Kolozsvári CFR kiesett

Továbbjutott a Konferencia Liga-selejtező második köréből a Sepsi OSK labdarúgócsapata: az idegenbeli 2-0-s sikere után hazai környezetben 4-0-ra verte a CSZKA Szófiát.

A háromszéki együttes esélyt sem adott bolgár ellenfelének ezen a csütörtök esti visszavágón. A piros-fehérbe „öltözött” stadion biztatása mellett a házigazda sepsiszentgyörgyiek a 19. percben szerezték meg a vezetést büntetőből, amit Cosmin Matei értékesített, majd a mérkőzés hajrájában egymást érték a hazai gólok. Előbb a 70. percben, a csereként beállt Aganovic küldte a rövid sarokba a labdát, majd a 90. percben Varga Roland volt eredményes. A végeredményt a 95. percben Alimi állította be, tizenegyesből.

A Sepsi OSK a selejtezők harmadik körében az Aktobe alakulatával játszik majd. A kazah gárda a grúz Torpedo Kutaisit búcsúztatta.

Ugyancsak csütörtök este jutott tovább a román bajnok Konstancai Farul, amelyik ismét 3-2-re nyert az Urartu ellen. A harmadik körben az észt bajnokkal, a Flora Tallinnal találkozik.

Emberelőnyben búcsúzott a Kolozsvári CFR

Nem lesz ugyanakkor több esélye a nemzetközi porondon bizonyítani a Kolozsvári CFR-nek, amelyik hazai 1-1-es döntetlenje után Törökországban 2-1-re kikapott csütörtök este az Adana Demirsportól. Házigazdájuk a 43. percben Akintola révén megszerezte a vezetést, de a fellegváriak a 62 percben emberelőnybe kerültek és Vasile Mogoș tizengyesével a 68. percben kiegyenlítették az állást. Hiába viszont a kolozsvári emberelőny, mert a törökök voltak azok, akik a ráadáspercekben gólt szereztek: a 94. percben Ndiaye beállította a 2-1-es végeredményt, ami az Andrea Mandorlini edzette CFR búcsúját jelentette az európai kupatornán.

Az Adana lesz így az a gárda, amelyik a harmadik körben azzal a horvát Osijek alakulatával találkozik, amelyik csütörtök este kiejtette a Zalaegerszeget. Az eszékiek hazai környezetben 1-0-ra nyerték az első meccset, majd a magyarországi visszavágón is győztek 2-1-re.

A magyarországi csapatok közül búcsúzott a Kecskemét is, hiába nyert ugyanis a magyar alakulat egy héttel ezelőtt 2-1-re hazai pályán, mert a Riga elleni lettországi meccsen hosszabbítás után 3-1-re kikapott.

Négyből három

A Konferencia Liga második selejtezőkörében pályára lépett négy romániai csapatból végül három jutott tovább. Utolsóként az FCSB csatlakozott a sikerrel abszolválók csoportjához, miután 3-2-re legyőzte hazai pályán a CSZKA 1948 Szofiát. A bukaresti alakulat a múlt héten Bulgáriában 1-0-ra nyert, most viszont hiába játszott hazai pályán, szurkolói biztatására nem számíthatott, mivel a visszavágót zárt kapuk mögött rendezték. Ezt a büntetést az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabta ki az FCSB-re, amiért ultráinak rasszista megnyilvánulásai voltak a tavalyi West Ham elleni meccsen.

A vártnál amúgy jóval szorosabb volt a visszavágó, hiszen Djokovics duplája (27. perc, 82. perc) mellett a vendégek is kétszer betaláltak – Pedrinho a 49. percben, Daskalov a 68. percben volt eredményes –, de Octavian Popescu 90. percben szerzett találata kettős győzelemmel biztosította be a továbbjutást.

Az FCSB a harmadik körben a dán bajnokság ezüstérmesével, a Nordsjaellanddal találkozik.

Papírforma Fradi-továbbjutás

A magyarországi csapatok közül a Ferencváros továbbjutása nem okozott meglepetést, hiszen a magyar bajnok 4-0-s előnyben utazott el az Írországi visszavágóra. Azt 2-0-ra nyerte meg a Shamrock Rovers ellen és készülhet a máltai Hamrun elleni megmérettetésre a harmadik selejtezőkörben. A máltai csapat a grúz Dinamo Tbiliszit búcsúztatta 3-1-es összesítettel.

Utolsóként a Debrecen jutott tovább a második körből, és alaposan megdolgozott ezért a sikerért. Noha idegenben 1-0 arányú győzelemmel került múlt héten előnybe, a csütörtök esti hazai visszavágó rendes játékideje végén 2-1-re az Alashkert vezetett, így hosszabbításra tolódott a meccs. A 2-2-es összesítetten viszont a ráadás sem segített, de a szétlövés már a magyar alakulat javára billentette ki a mérleg nyelvét: a büntetőrúgásokat 3-1-re nyerte meg a Debrecen, és folytathatja nemzetközi szereplését. Következő ellenfele a bécsi Rapid Wien lesz.

A Konferencia Liga playoff-körének párosításait augusztus 7-én, hétfőn sorsolják ki. A harmadik selejtezőkörben augusztus 10-én és 17-én játszanak.

Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, visszavágók:

  • Urartu (örmény)–Konstancai Farul 2-3 – 6-4-es összesítettel továbbjutott a Farul
  • Sepsi OSK–CSZKA Szófia (bolgár) 4-0 – 6-0-s összesítettel továbbjutott a Sepsi OSK
  • Adana Demirspor (török)–Kolozsvári CFR – 3-2-es összesítettel továbbjutott a Demirspor
  • FCSB–CSZKA 1948 Szófia (bolgár) 3-2 – 4-2-es összesítettel továbbjutott az FCSB
  • Zalaegerszeg–Osijek (horvát) 1-2 – 1-3-as összesítettel továbbjutott az Osijek
  • Riga (lett)–Kecskemét 3-1 (hosszabbítás után) – 4-3-as összesítettel továbbjutott a Riga
  • Shamrock Rovers (ír)–Ferencváros 0-2 – 6-0-s összesítettel továbbjutott a Ferencváros
  • Debrecen–Alashkert (örmény) 1-2 – 2-2-es összesített után, büntetőkkel 3-1-re nyerve továbbjutott a Debrecen
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?