FRISSÍTVE – Konferencia Liga: playoff-körbe jutott a Sepsi OSK

Playoff-körbe jutott a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata a Konferencia Ligában, miután a hazai 1-1-es döntetlen után csütörtök este 1-0-ra megnyerte a kazahsztáni visszavágót az Aktobe ellen, a harmadik selejtezőkörben.

Păun gólja továbbjutást ért | Fotó: a Sepsi OSK Facebook-oldala

A továbbjutást érő találatot Nicolae Păun szerezte a 66. percben, miután a Ștefănescutól kapott labdát befejelte az ellenfél hálójába.

Liviu Ciobotariu edző háromszéki együttese a folytatásban a norvég Bodo/Glimt gárdájával játszik majd a főtáblás szereplésért. A Bodo az örmény Pyunik Jerevánt búcsúztatta a harmadik selejtezőkörben, miután a hazai 3-0-s sikere után idegenben is 3-0-ra verte ellenfelét.

A romániai együttesek közül, mint ismeretes, a Konstancai Farul már szerda este kiharcolta a továbbjutást a playoff-ba. 

Továbbjutott a Ferencváros, búcsúzott az FCSB

Nem követte a Sepsi OSK és a Konstancai Farul példáját az FCSB, amelyik 2-0-ra kikapott Dániában a Nordsjaelland gárdájától, és a hazai gól nélküli döntetlen után így búcsúzott a nemzetközi porondtól. A bukaresti együttes emberhátrányban fejezte be a találkozót, mivel Vlad Chiricheșt a 62. percben kiállították.

A magyarországi együttesek közül a Ferencváros gyakorlatilag már az első meccsen bebiztosította helyét a playoff-körben a Máltán aratott 6-1-es sikerével, de csütörtök este hazai környezettben is 2-1-re legyőzte a Hamrun Spartan gárdáját és készülhet a Zalgiris Vilniusz elleni találkozóra a csoportkörért rendezendő rájátszásban.

A Debrecen számára viszont csütörtök este véget ért az idei nemzetközi szereplés: 5-0-ra kikapott hazai pályán a bécsi ellenfelétől, és miután Ausztriában gól nélküli döntetlenre mérkőztek korábban, a Rapid Wien magabiztosan jutott tovább.

Konferencia Liga, 3. selejtezőkör, visszavágók:

  • Flora Tallinn (észt)–Konstancai Farul 0-2 – 5-0-ás összesítettel továbbjutott a Farul
  • Aktobe (kazah)–Sepsi OSK 0-1 – 2-1-es összesítettel továbbjutott a Sepsi OSK
  • Nordsjaelland (dán)–FCSB 2-0 – 2-0-ás összesítettel továbbjutott a Nordsjaelland
  • Ferencváros–Hamrun Spartans (máltai) 2-1 – 8-2-es összesítettel továbbjutott a Ferencváros
  • Debrecen–Rapid Wien (osztrák) 0-5 – 5-0-ás összesítettel továbbjutott a Rapid Wien
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?