Konferencia Liga: Fél lábbal a csoportkörben a Ferencváros, előnyben a Farul is

A Ferencváros labdarúgócsapata fél lábbal már a Konferencia Liga csoportkörében érezheti magát, miután 4-0.ra legyőzte csütörtök este Litvániában a Zalgiris Vilniust. A Sepsi OSK, mint beszámoltunk róla 2-2-es hazai döntetlen után utazik majd a Bodo/Glimt elleni, norvégiai visszavágóra, de jó esélye van a playoff-ből való továbbjutásra a Konstancai Farulnak is, miután az első meccset 2-1-re megnyerte otthon a finn HJK Helsinki ellen.

Fotó: Konstancai Farul

A budapesti „zöld-fehéreket” edző Máté Csaba szerint a sportban nem szabad korán kimondani a végső sikert, de azért ő is belátta, hogy nagy lépést tettek a továbbjutás felé idegenben. „Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz ebből. (…) Jár a gratuláció ezért a teljesítményért” – idézte a szakembert a Fradi hivatalos honlapja.

A román bajnok Konstancai Farult edző Gheorghe Hagi kiemelte, hogy bár örülnek a hazai sikernek, nagyon nehéz feladat vár rájuk idegenben. Elsősorban amiatt volt bosszús, hogy a védelmük nem a várakozásainak megfelelően teljesített. „Elképesztő, ami az első félidőben történt. Teljesen elnyúlt a csapat, a játékosok nem találták egymást. Ahelyett, hogy agresszívak lettek volna, lemaradtak hátul. (…) Összeszedettnek, agresszívnak kell lenned. Miután ez összeállt, már a labdaszerzéssel sem volt gond. Ez a Farul!” – mondta a lefújást követően.

A visszavágót augusztus 31-én, 19 órakor játsszák Finnországban, de ugyanakkor lesz a Bodo/Glimt–Sepsi OSK csata is. Aznap 21 órától fogadja a Zalgirist.

A csoportkört szeptember elsején sorsolják Monacóban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?