„Alig várom, hogy visszatérjek” – Halep-győzelem a sportdöntőbíróságon

Sikerrel járt Simona Halep a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), a svájci testület 9 hónapra csökkentette az eltiltását.

A CAS kedden közölte a hivatalos döntést, amelyet az ügyet tárgyaló három bíró egyhangúan hozott meg. Ez azt jelenti, hogy a kétszeres Grand Slam-győztes, korábbi női világelső teniszklasszis gyakorlatilag már letöltötte a szankciót és visszatérhet a versenypályára.

Fotó: Agerpres

Emlékezetes, hogy a 32 éves román teniszező ügyét február elején tárgyalta a CAS. Azt követően fordult a svájci testülethez, hogy a Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség (ITIA) bírósága tavaly ősszel doppingvétség miatt 4 évre eltiltotta. Játékjoga akkor már több mint egy éve fel volt függesztve. A konstancai klasszis mindvégig ártatlannak vallotta magát, így nem csak a CAS-nál fellebbezett, hanem azt a kanadai céget is beperelte, amelyik a Roxadustattal fertőzött étrendkiegészítőt gyártotta.

Halep a döntés nyomán az Euronews-nak azt mondta, hogy a hosszú eljárás során végig hitt abban, hogy az igazság kiderül és igazságos döntés születik, hiszen mindvégig „tisztán” sportolt. „A botrányos vádak próbára tették a hitemet a per során, de végül győzött az igazság, még ha tovább is tartott, mint szerettem volna. (…) Alig várom, hogy visszatérjek” – fogalmazott.

A CAS döntése érdekében eltiltása tavaly júliusban járt le, ezért a Gsp.ro szerint akár kártérítési pert is indíthat az ITIA ellen, amiért az elmúlt tíz hónapban nem versenyezhetett. Halep mind ismeretes, a Ruxadustattal fertőzött étrendkiegészítőt gyártó Quantum Nutritiontól 10 millió dollár kártérítést követel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?