Kezdődnek a meghallgatások Halep eltiltása ügyében

Simona Halep megérkezett Lausanne-ba, ahol eltiltása ügyében szerdán kezdik a meghallgatásokat a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS).

A korábbi női világelső, kétszeres Grand Slam-győztes román teniszező, mint ismeretes, azt követően fordult a svájci testülethez, hogy a Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség (ITIA) bírósága tavaly ősszel 4 évre eltiltotta.

Fotó: Simona Halep Facebook-oldala/archív felvétel

A CAS szerdától péntekig zárt ajtók mögött tartja a meghallgatásokat, arról pedig még nincs információ, hogy mikor fognak döntést hozni. Az ügyet amúgy az ausztrál Annabelle Bennett, az amerikai Jeffrey G. Benz és a német Ulrich Haas tárgyalják. A Gsp.ro értesülései szerint a három bíró közül az amerikait Halep kérte. A CAS tájékoztatása alapján a konstancai klasszis a meghallgatások lezárultáig nem nyilatkozik a sajtónak az ügyben.

Emlékezetes, hogy amikor az ITIA tavaly ősszel meghozta a Halep elleni elmarasztaló ítéletet, a teniszező játékjogát akkor már több mint egy éve felfüggesztették. Jelen állás szerint 2026. október 6-ig nem versenyezhet. Ezek mellett a 2022 augusztus 29 és október 7. között jegyzett eredményeit is törölték. A 32 éves sportoló nem csak a CAS-nál fellebbezett az ítélet ellen, hanem azt a kanadai céget is beperelte, amelyik a Roxadustattal fertőzött étrendkiegészítőt gyártotta. Halep mindvégig ártatlannak vallotta magát, és bízik abban, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság csökkenti majd a büntetését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?