Simona Halep szerint egy szennyezett étrend-kiegészítővel került a szervezetébe tiltott szer

A játékjogától tavaly októberben doppingvétség miatt ideiglenesen megfosztott volt világelső teniszező, Simona Halep egy csütörtöki interjúban kifejtette, egy szennyezett étrend-kiegészítővel együtt került a szervezetébe tiltott szer.

A sportoló doppingmintája a tavalyi amerikai nyílt teniszbajnokságon lett pozitív. A Roxadustat nevű tiltott szert mutatták ki a szervezetében, csekély mennyiségben.

Fotó: Agerpres/EPA

A Tennis Majors portálnak adott interjúban Halep elmondta: az általa megbízott szakértők megállapították, hogy az egyik étrend-kiegészítője Roxadustattal szennyeződött. „Ez megmagyarázza a szervezetemben kimutatott nagyon kis mennyiséget” – részletezte.

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) azonban elutasította Halep bizonyítékait. Ezért a teniszező kérte, hogy egy „független bíróság” hallgassa meg. Az ITF közben többször is elnapolta a kihallgatását, és elutasította azt a kérését is, hogy kaphassa vissza a játékjogát – mondta el az interjúban.

A jelenlegi információk szerint Halepet május 28-án hallgatják ki újra. „Nem kérek különleges bánásmódot. Csak azt akarom, hogy ítélet szülessen az ügyemben: meddig kell még várnom?” – fogalmazott a volt világelső.

Halep kifejtette azt is: soha nem gondolta volna, hogy egy ilyen ügybe keveredik. Ugyanakkor hangsúlyozta, a lelkiismerete tiszta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?