Sportminisztérium: Simona Halep mérföldkő a romániai és a nemzetközi teniszben

A sportminisztérium kiáll Simona Halep mellett a doppingtesztje utáni nehéz időszakában – üzente Novák Eduárd miniszter péntek este.

„Simona Halep mérföldkő a romániai és a nemzetközi teniszben, fiatalok generációit inspirálta, hogy elkezdjenek teniszezni. A hozzá hasonló világklasszisok nagy hatással vannak a sportra. A sportminisztérium támogatja a tisztességes játékon és a fair play-en alapuló versenysportot. Kiállunk Simona mellett, és reméljük, hogy ez a helyzet minél hamarabb tisztázódik" – írta Novák Facebook-oldalán.

Amint a Maszol is megírta az egykori világelső román teniszező az Instagramon jelentette be pénteken, hogy pozitív lett a doppingtesztje; a roxadustat nevű szerre bukkantak a szervezetében.

Fotó: Agerpres

„Ma kezdődik életem legnehezebb mérkőzése: az igazságért folytatott küzdelem” – írta bejegyzésében Halep, miután értesítették, hogy egy doppingvizsgálat során a roxadustat nevű szer jelenlétét mutatták ki a szervezetében, „rendkívül kis mennyiségben”.

Sajtóinformációk szerint az amerikai nyílt teniszbajnokságon (US Open) adott mintájának vizsgálata zárult pozitív eredménnyel. A jelenleg a világranglista kilencedik helyét elfoglaló Halep már az első körben búcsúzott a US Openen, miután 6:2, 0:6, 6:4-es vereséget szenvedett az ukrán Daria Snigurtól.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?