Női tenisz: Simona Halep nyolcaddöntős Wimbledonban

Simona Halep bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének nyolcaddöntőjébe, miután a harmadik fordulóban legyőzte két szettben a lengyel Magdalena Frech-et.

Simona Halep 6:4, 6:1-re nyerte a szombati mérkőzést, mindössze 66 perc játék után.

A 2019-es wimbledoni tenisztorna női bajnoka, a világranglistán jelenleg a 18. helyet elfoglaló román teniszező kiválóan kezdte a mérkőzést, vezetett 4:0-ra és 5:1-re, majd 6:4-re nyerte a szettet. A második játszmában még egyértelműbb volt a fölénye, mindössze egy játékot engedett Frech-nek (WTA-92.).

Fotó: Agerpres/EPA

Halep jobban szervált ellenfelénél, több nyerő ütést mutatott be (23–5), igaz, ki nem kényszerített hibája is több volt (18–13).

A nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt spanyol Paula Badosa és a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitova közötti találkozó győztese lesz Halep ellenfele.

A főtáblára került román játékosok közül Halepen kívül Irina Begu (WTA-43.) jutott még el a harmadik körig a wimbledoni tornán, ő azonban nem lesz ott a nyolcaddöntőben, mivel pénteken 3:6, 6:1, 6:1-es vereséget szenvedett a lett Jelena Ostapenkótól (WTA-17.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁ

Kapcsolódók

Kimaradt?