Kiestek a román versenyzők a birminghami torna elődöntőjében

Sem Simona Halep, sem Sorana Cîrstea nem jutott a döntőbe a több mint 250 ezer dollár összdíjazású birminghami füves pályás női tenisztornán.

Az időjárás miatt szombatról vasárnapra halasztott elődöntőben a második helyen kiemelt Halep (WTA-20.) 6:3, 2:6, 6:4-re kapott ki a brazil Beatriz Haddad Maiától (WTA-32.) 2 óra és 14 perc játék után.

Halep öt ászt ütött a találkozón, és három kettős hibája volt, ellenfele három ászt ütött, és hét kettős hibát vétett. A döntő szettben 3:1-re vezetett a román, ezután azonban elveszített zsinórban három játékot, majd még egyenlíteni tudott ugyan, a következő két game-at azonban ismét a brazil nyerte, kiharcolva ezzel a döntőbe jutást.Halep már-már nyert meccset veszített el | Archív fotó: Agerpres

A tornán hatodik helyen kiemelt Sorana Cîrsteát (WTA-36.) a kínai Csang Suaj (WTA-54.) győzte le a vasárnapi elődöntőben szintén három szettben, 4:6, 6:1, 7:6 (5). Cîrstea neve mellett hét ászt és három kettős hibát jegyeztek, a kínai négy észt ütött, és ugyancsak három kettős hibát vétett. A román lány 2:0-ra vezetett a döntő szettben, aztán ellenfele fordított 3:2-re, és innen fej-fej mellett haladt a két játékos a rövidítésig, amelyet a kínai nyert meg.

Mindkét román játékos 11 ezer dolláros pénzdíjat és 110 ranglistapontot kap a tornán nyújtott teljesítményéért. Halep jövő héten a németországi Bad Homburgban, Cîrstea pedig az angliai Eastbourne-ben zajló tenisztornán indul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?