Sorana Cîrsteának is búcsúznia kellett az év első Grand Slam-tornájától

Három szettben (5–7, 6–3, 6–3) veszített hétfőn Melbounrne-ben a lengyel Iga Swiatek ellen az Australian Open nyolcaddöntőjében, így Sorana Cîrsteának búcsúznia kellett az év első Grand Slam-tornájától.

A WTA-ranglistán 38. román teniszező 2017 után másodszor került a legjobb tizenhat közé a rangos versenyen. Közel két és fél órát tartó küzdelemben maradt alul egy olyan ellenféllel szemben, aki egyetlen szettet sem veszített eddig az idei Australian Openen.

Sorana Cîrstea | Fotó forrása: a sportoló Facebook-oldala

Az első játszmát Cîrstea kezdte jobban, 2–0-ra, 3–1-re és 4–2-re is vezetett, de Swiatek 4–4-re egyenlített, és 5–4-es vezetésnél egy szettlabdája is volt. A 31 éves román teniszező ezt sikerrel hárította, brékelt, majd nullára hozta az adogatását, és 7–5-re nyert.

A második szett a WTA-ranglistán 9. Iga Swiateknek indult jobban, 2–0-ra vezetett, de Cîrstea egyenlített. Ezután 20 éves lengyel teniszőt, már nem tudta megállítani, 5-2-es vezetés után 6–3-ra hozta a játszmát.

A döntő szettben Cîrstea 2–1-es vezetésnél vétett egy breaklabdát, majd elvesztette az adogatását. Sikerült újra breakelnie (3–3), ám utána a mérkőzés végéig már csak két pontot tudott elvenni ellenfelétől, aki 6–3-ra nyerte a játszmát.

Az Australian Openen való szerepléséért Sorana Cîrstea 328 ezer ausztrál dollárt és 240 WTA-pontot kap.

A tornán már nem versenyezik román teniszező, mert Simona Halep is kikapott három szettben (6–4, 3–6, 6–4) a nyolcaddöntőben a francia Alize Cornet-től.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?