Australian Open: Sorana Cîrstea is bejutott a nyolcaddöntőbe

Legyőzte szombaton három szettben (6-3, 2-6, 6-2) az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát, és bejutott az Australian Open nyolcaddöntőjébe Sorana Cîrstea.

A WTA-ranglistán 38. román teniszezőnek másodszor sikerült ez a bravúr, 2017-ben is a legjobb 16 közé került Melbourne-ben.

Sorana Cîrstea és a tavalyi Roland Garroson döntőt játszó, idén tizedik kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova küzdelme egy órát és 42 percet tartott.Sorana Cîrstea | fotó: Agerpres/EPA

A 31 éves román teniszező számára rosszul indult a mérkőzés, az első játékban elvesztette az adogatását, a következő három gémet azonban zsinórban megnyerte. Pavljucsenkova ismét breakelt, de utána maga is elvesztette az adogatását, így Cîrstea 5-2-re vezetett, s végül 6-3-ra hozta az első játszmát.

A második szettben az orosz teniszező agresszívebben és inspiráltabban játszott, 3-0-ra, 4-1-re, majd 5-2-re vezetett, s végül 6-2-re nyert.

A harmadik játszmában Cîrstea már az első gémben breakelt, majd ellenfele hibáit kihasználva 5-1-ig jutott. Pavljucsenkovának már csak egy gémet sikerült elvennie tőle, a döntő szett a román teniszező 6-2-es győzelmével zárult.

A továbbjutásért Sorna Cîrstea 328 000 ausztrál dollárt és 240 WTA-pontot kap. A negyeddöntőben a WTA-ranglistán 9. Iga Swiatek lesz ellenfele. A 20 éves lengyel teniszező az orosz Darja Kaszatkinát győzte le két szettben (6-2, 6-3) szombaton.

Szombaton bejutott az Australian Open nyolcaddöntőjébe Simona Halep is, aki két játszmában (6-2, 6-1) a montenegrói Danka Kovinicot búcsúztatta a tornától. A volt világelső ellenfele a francia Alize Cornet lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?