AusOpen: Simona Halep lemosta a pályáról brazil ellenfelét

Fotó: AusOpenKicsivel több mint egy órára volt szüksége Simona Halepnek az Australian Open női egyesének 2. fordulójában arra, hogy 6-2, 6-0-ra legyőzze a brazil Beatriz Haddad Maiát.

A női világranglista 15. helyén álló konstancai teniszező zárta a napot a melbourne-i centrálpályán, a Rod Laver Arénában a brazil Beatriz Haddad Maia ellen. Halep esélyt se adott a 25 éves dél-amerikai balkezesnek, már a mérkőzés elején elvette adogatását. Előnyét tartotta 5-2-ig, amikor ismét brékelte a brazilt, és 36 perc után behúzta az első játszmát.

A második szettben még dominánsabb volt Halep játéka, a román teniszező régi énjét idéző játékkal rukkolt elő, nem léteztek számára vissza nem adható labdák. A második játszma így aztán még egyoldalúbbra sikeredett, Haddad Maia játékot se tudott nyerni.  (6-0)

Simona Halep következő, 3. fordulóbeli ellenfele az a Danka Kovinics lesz, aki 6-4, 4-6, 6-3-ra legyőzte a tavalyi US Opent megnyerő brit tinisztárt, Emma Raducanut.

Bejutott a harmadik körbe Sorana Cîrstea (WTA-38.) is, miután 6-2, 6-4-re felülmúlta a szlovák Kristina Kucovát (WTA-96.). Cîrstea a tavaly Roland Garros-döntős orosz Anasztaszija Pavljucsenkova (WTA-11.) ellen lép pályára legközelebb. Irina Begu ezzel szemben vereséget szenvedett csütörtökön a belga Elise Mertenstől (6:3, 6:2), így ő búcsúzott az év első Grand Slam-tornájától.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?