Australian Open: Simona Halep, Sorana Cîrstea és Irina Begu is bejutott a második fordulóba

Két szettben (6-4, 6-3) legyőzte kedden Melbourne-ben a Magdalena Frecht és továbbjutott az Australian Open második fordulójába Simona Halep.

A 14. kiemelt román teniszező és 24 éves lengyel ellenfele közötti mérkőzés másfél órát tartott. A tavaly a torna negyeddöntőjéig és 2018-ban a fináléig eljutó Simona Halep breakkel kezdett, de Magdalena Frecht a következő két gémet megnyerte. Ezután a román teniszező átvette az irányítást, és 5-2-re növelte az előnyét. A WTA-ranglistán 102. helyezett lengyel játékos 5-4-re felzárkózott, de egyenlíteni már nem tudott, a szett Halep 6-4-es győzelmével zárult.

A konstancai sportoló brékkel kezdte a második játszmát, de a következő három gémet Frech nyerte. A volt világelső bekeményített, és sorozatban öt gémet megnyerve 6-3-ra lezárta a szettet és a mérkőzést. Simona Halep korábban egyszer lépett pályára Magdalena Frech ellen, a prágai torna negyeddöntőjében két szettben (6-2, 6-0) legyőzte a lengyel lányt.

A román teniszező a továbbjutásért 154 000 ausztrál dollárt és 70 WTA-pontot kap. A következő fordulóban az amerikai Katie Volynets és a brazil Beatriz Haddad Maia párharcának győztese lesz az ellenfele.

Bejutott az Australian Open második fordulójában további két román teniszező, Sorana Cîrstea és Irina Begu is. Előbbi két szettben (6-2, 6-2) a WTA-listán 19. cseh játékost, Petra Kvitovát győzte le, utóbbi több mint két és fél órán át tartó mérkőzésen a francia Oceane Dodint búcsúztatta három játszmában (2-6, 7-5, 6-3) a tornától.

A magyar Bondár Anna 2–0-ra kikapott a tizedik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?