Melbourne-i tenisztorna: Begu, Cîrstea és Ruse is továbbjutott az első körből

Fotó: Summer Set 2Irina Begu 7:6 (6), 6:3-ra legyőzte kedden az amerikai Jessica Pegulát az ausztráliai Melbourne-ben zajló, 239 477 dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna, a Summer Set 2 első körében.

A világranglista 62. helyén álló Begu egy óra és 45 perc játék után győzte le a tornán első helyen kiemelt ellenfelét. A román lány az olasz Jasmine Paolinivel játszik majd a nyolcaddöntőben.

A tornán szintén főtáblára jutott Sorana Cîrstea (WTA-39.) is diadalmaskodott a keddi játéknapon, ő az orosz Varvara Gracseva (WTA-77.) fölött aratott könnyed győzelmet (6:0, 6:0). Cîrstea az amerikai Amanda Anisimova ellen lép pályára a nyolcaddöntőben.

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság másik melbourne-i felvezető viadalán, a Summer Set 1-en Jaqueline Cristian három szettben - 6:7 (2), 7:6 (7), 6:2 - vereséget szenvedett az észt Kaia Kanepitől.

Cristian honfitársa, Elena-Gabriela Ruse ellenben 6:3, 6:2-re legyőzte az első körben az ausztrál Arina Rodionovát. Ruse következő ellenfele a Simona Halep és az ausztrál Destanee Aiava között szerdán sorra kerülő találkozó győztese lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?