Simona Halep kiesett az Australian Open nyolcaddöntőjében

Három szettes (6-4, 3-6, 6-4) vereséget szenvedett hétfőn Melbourne-ben az Australian Open nyolcaddöntőjében a francia Alize Cornet-tól, és búcsúzott a tornától Simona Halep.

A 14. helyen kiemelt román teniszezőnek egy nyolc meccsig tartó győzelemsorozat után ez volt az első elveszített mérkőzése ebben az évben. A küzdelem több mint két és fél órát tartott, 32 Celsius-fokban.

Fotó: Agerpres/EPA

A WTA-ranglistán 61. Alize Cornet kezdte jobban az első szettet, 3-1-re vezetett, de Halep egyenlíteni tudott. Végül a 33 éves francia teniszező 6-4-re hozta a játszmát, annak ellenére, hogy háromszor is elveszítette az adogatását.

A második szettet Halep egy breakkel kezdte, de a továbbra is agresszíven játszó Cornet 3-1-re átvette a vezetést. A volt világelső ezután megrázta magát, zsinórban öt gémet megnyert, az utolsó hármat nullára, és 6-3-ra lezárta a játszmát.

A döntő szettben 3-3-ig mindkét teniszező hozta az adogatását. A hetedik gémben Halepnek, a nyolcadikban Cornet-nak adódott breaklehetősége. A román teniszező kihagyta ezt az esélyt, a francia azonban nem, és ez döntőnek bizonyult a küzdelem végkimenetele szempontjából. Halepnek 3-5-ös állásnál két meccslabdát is sikerült elhárítania, de végül 4-6-ra elveszítette a harmadik játszmát és a mérkőzést.

Alize Cornet először jutott be egy Grand Slam-torna negyeddöntőjébe. A francia teniszező javított a volt világelső elleni mérlegén is, az eddigi öt találkozójuk közül négyet megnyert.

Halep 328.000 ausztrál dollárral gazdagabban búcsúzik az Australian Opentől, a nyolcaddöntőbe jutásért 240 WTA-pontot kap.

Szintén hétfőn Sorana Cîrstea a hetedik helyen kiemelt lengyel Iga Swiatekkel játszik a torna negyedik fordulójában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?