A főtáblás hét román női teniszező közül hat továbbjutott a második körbe Wimbledonban

Kétszettes győzelemmel kezdett kedden Simona Halep a wimbledoni teniszbajnokságon. A női egyes versenyben főtáblára jutott hét román teniszező közül hat továbbjutott a második körbe.

A 2019-es wimbledoni tenisztorna női bajnoka, Simona Halep (WTA-18.) a cseh Karolina Muchovát (WTA-81.) győzte le kedden mindössze 65 perc alatt, 6:3, 6:2-re. Következő ellenfele a belga Kirsten Flipkens (WTA-190.) lesz.

Kedden lépett pályára Irina Bara (WTA-122.) is, aki első wimbledoni főtáblás mérkőzésén 6:2, 6:4 arányú győzelmet aratott a francia Chloe Paquet (WTA-106.) felett. A második fordulóban sokkal nehezebb dolga lesz a román lánynak, ugyanis a világranglista negyedik helyét elfoglaló spanyol Paula Badosa ellen lép majd pályára.A 2019-es wimbledoni tenisztorna női bajnoka, Simona Halep | Fotó: Agerpres/EPA

Ana Bogdan (WTA-111.) az ukrán Dajana Jasztremszkát (WTA-74.) győzte le 6:2, 6:2-re, rá a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitova vár a második körben. Mihaela Buzărnescu (WTA-127.) a német Nastasja Schunk fölött diadalmaskodott (6:4, 6:2), és következő ellenfele a tornán a 11. helyen kiemelt Cori Gauff lesz. Az amerikai teniszező éppen Gabriela Rusét búcsúztatta az első fordulóban, egy rendkívül kiegyensúlyozott, csaknem két és fél órás mérkőzésen, amelyet 2:6, 6:3, 7:5-re nyert meg.

Irina Begu (WTA-43.) és Sorana Cîrstea (WTA-32.) hétfőn lépett pályára Wimbledonban, előbbi 6:4, 6:1-re győzte le a grúziai Ekaterine Gorgodzét, utóbbi 7:6, 7:6-ra nyert a szerb Aleksandra Krunic ellen. Begu az olasz Elisabetta Cocciaretto ellen lép pályára a második körben, Cîrstea következő ellenfele a német Tatja Maria lesz.

Így játszottak a magyarok

Balázs Attila három játszmában kikapott a 17. helyen kiemelt spanyol Roberto Bautista-Aguttól a wimbledoni teniszbajnokság férfiversenyének első fordulójában, kedden. A világranglista 331. helyezettje az első szettben csak egy játékot tudott nyerni, a másodikban egyet sem. Balázs a harmadik felvonásban fejtette ki a legnagyobb ellenállást, 3:3-ig tartotta magát, utána viszont elveszítette az adogatójátékát, és 1 óra 34 percet követően vesztesen hagyta le a pályát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Gálfi Dalma és Udvardy Panna is büszkén nyilatkozott, miután megnyerték pályafutásuk első Grand Slam-főtáblás mérkőzését hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon. A világranglistán 89. Gálfi 5:7, 6:3, 6:4-re verte az ausztrál Maddison Inglist (129.), míg a 100. helyen álló Udvardy 6:4, 7:6-tal győzte le a szlovén Tamara Zidanseken (60.).

“Örülök, hogy sikerült ott folytatnom a füves szezont, ahol a múlt héten abbahagytam” – utalt Gálfi a magyar szövetség közösségi oldalán arra, hogy bő egy hete megnyert egy 100 ezer dolláros versenyt Ilkleyben. “Indian Wellsben, az előző mérkőzésünkön a végén sikerült fordítanom Maddison ellen, és ez is nehéz meccs volt. Életemben először nyertem Grand Slam-főtáblás mérkőzést, és remélem, a térdem is egyre jobb lesz napról napra” – fűzte hozzá a balatonfüredi játékos.

Udvardy Panna túláradó örömmel beszélt a tavalyi Roland Garroson elődöntős Zidansek legyőzéséről. “Óriási élmény volt, minden percet élveztem. Ez volt az első főtáblás győzelmem Grand Slamen, ráadásul egy jó ellenfelet vertem meg. A szerváim remekül működtek, és fejben is tudtam koncentrálni minden egyes pontra. Tökéletes meccs volt!” – mondta mosolyogva, majd hozzátette, Wimbledonban minden mérkőzés egy ajándék, és örül, hogy egyáltalán ott lehet.

A 64 között Gálfira a szlovén Kaja Juvan (62.), Udvardyra pedig a 24. kiemelt belga Elise Mertens (31.) vár.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?