„Felelősnek érzem magam a történtekért” – megszólalt Mouratoglou a Halep-ügyben

Nem volt honnan tudjuk, hogy az étrendkiegészítő fertőzött, de felelősnek érzem magam a történtekért, mert gyakorlatilag én hoztam neki ezt a kollagént – fogalmazott egy a közösségi oldalán közzétett videóbejegyzésben Patrick Mouratoglou, Simona Halep volt edzője.

Fotó: Patrick Mouratoglou Facebook-oldala

Közismert, hogy a kétszeres Grand Slam-győztes, korábbi női világbajnok kontancai teniszezőt 4 évre eltiltotta a Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség (ITIA) bírósága, mert tavalyi doppingtesztje során Roxadustatot mutattak ki a szervezetésben. Halep végig ártatlannak valotta magát, és mint kiderült, a tiltott szer egy kanadai cégtől vásárolt kollagénpor révén került a szervezetébe. A fertőzött étrendkiegészítőt edzője, Mouratoglou stábja írta elő a román sportolónak. Halep beperelte a kanadai gyártót, ugyanakkor a Nemeztközi Sportdöntőbíróságon (CAS) támadta meg a ITIA ítéletét.

Mouratoglou optimistán várja a fellebbezés eredményét, és megerősítette, hogy ők ajánlották a kollagénfogyasztást a sportolónak, mint ahogyan a fertőzött terméket is ők hozatták. „Nem volt honnan tudjuk, hogy fertőzött, de felelősnek érzem magam a történtekért, mert gyakorlatilag én hoztam neki” – fogalmazott most Instagram-oldalán a tréner. Megjegyezte, hogy mindent elkövettek annak érdekében, hogy bebizonyítsák, nem követtek el szándékos doppingolást. „Simona áldozat, és minél hamarabb vissza kell térnie a pályára, hogy újra versenyezzen” – mondta, hozzátéve, hogy igazságtalannak tartja, hogy egy ilyen ügy besározza egy élsportoló reputációját. „Bárkivel előfordulhat, ezért nagyon előtekintőnek kell lenned amikor az étrendkiegészítőt választasz” – jegyezte meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?