Simona Halep: „a rémálom véget ért”

„A másfél éve tartó rémálom véget ért” – üzente Instagram-oldalán Simona Halep. A román teniszklasszis szerdai bejegyzésében azt írta, hogy doppingügyének kirobbanása pillanatától ártatlannak vallotta magát, és ezt most a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) is lehetősége volt elmondani.

„Lehetőségem volt védekezni, megmutatni, hogy nem doppingoltam. (…) Most emelt fővel várok a döntésre” – fogalmazott a korábbi női világelső. A kétszeres Grand Slam-győztes konstancai köszönetet mondott a bátorító üzenetekért, bevallása szerint erőt adott neki ahhoz, hogy harcoljon az igazáért. „Amint hírt kapok az ügyemmel kapcsolatban, azt azonnal megosztom majd veletek” – mondta, hozzátéve, hogy a jóság és az igazság mindig győzedelmeskedik.

Fotó: Simona Halep Instagram-oldala/archív

Emlékezetes, hogy a 32 éves román teniszező ügyét február elején tárgyalta a CAS. Azt követően fordult a svájci testülethez, hogy a Nemzetközi Tenisz Feddhetetlenségi Ügynökség (ITIA) bírósága tavaly ősszel doppingvétség miatt 4 évre eltiltotta. Mivel játékjoga akkor már több mint egy éve fel volt függesztve, a büntetése 2026. október 6-án járna le. A konstancai klasszis mindvégig ártatlannak vallotta magát, így nem csak a CAS-nál fellebbezett, hanem azt a kanadai céget is beperelte, amelyik a Roxadustattal fertőzött étrendkiegészítőt gyártotta.

A szakértők szerint arra kevés az esély, hogy a CAS felmenti az ügyben, de elképzelhetőnek tartják, hogy a szankciót sikerül csökkenteni és Halep akár még idén visszatérhet a pályára. Az amerikai sajtó szerint a sportdöntőbíróság március végén jelentheti be a döntését.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?