banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Eltiltották a világbajnoki ezüstérmes olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni meccs nyomán

A vizes sportokat tömörítő világszervezet, a World Aquatics fedhetetlenségi testülete (AQIU) hat hónapra felfüggesztette Olaszország férfi vízilabda-válogatottját.

A világbajnoki ezüstérmes együttes azért szankcionálták, mert az idei párizsi olimpián megsértették a szövetség integritási kódexét a Magyarország elleni negyeddöntőt követően. A szövetség honlapján csütörtökön közölt döntés szerint a válogatott nem vehet részt a következő világkupán, továbbá 100 ezer dollár pénzbírságot is kiróttak rá. Abból 50 ezer dollárt 90 napon belül kell kifizetnie, a fennmaradó összeget csak akkor hajtják be rajtuk, ha 2026. október 17. előtt újabb szabálysértést követnek el.

A magyarok legyőzték nyáron az olaszokat az olimpián | Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

A részletes jelentésben emlékeztetnek arra, hogy a magyarok elleni negyeddöntőben támadószabálytalanság miatt nem adták meg az olaszok egyik gólját. A meccset végül a magyarok büntetőkkel nyerték meg 12-10-re. Ezt követően Alessandro Campagna, a válogatott edzője nagyon agresszíven és sportszerűtlenül tiltakozott, majd később a parkolóban a csapat rátámadt a játékvezetőre, sértegették és fenyegették.

A jelentés nem nevezte meg a bírókat, de tudjuk, hogy a mérkőzés egyik sípmestere a nagyváradi Adrian Alexandrescu volt, a vitatott gólt érvénytelenítő játékvezető pedig a montenegrói Veselin Miskovics. A testület tájékoztatása alapján az olaszok ez utóbbit támadták le.

Az idei világbajnokság ezüstérmes olaszok a hetedik helyen zárták a párizsi olimpiát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?