A kihagyott emberelőnyök miatt vereséget szenvedett a Varga-legénység az olimpián

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott Ausztrália csapatától szombaton a párizsi olimpián, a csoportkör negyedik fordulójában, így egyelőre még nem biztos a helye a legjobb nyolc között.

A piros-fehér-zöld együttes leginkább a gyenge emberelőnyös játéka miatt bukta el a mérkőzést, 11 fórból csak egyet értékesített, számolt be a találkozóról az MTI. Ezzel volt a probléma Varga Zsolt szövetségi kapitány szerint is, hangsúlyozva, ha ezekből a helyzetekből legalább kettőt belőnek, akkor megnyerték volna a meccset. Hozzátette, az ítéletek megvoltak, keményen megdolgoztak értük, egyszerűen ezeknek az értékesítése jelentett problémát ezen a meccsen. „Alaposan felkészültünk az ausztrálokból, de egyszerűen ma hiányzott belőlünk az átütő erő” – summázta a szakember.

Fotó: MTI

A magyar csapat, amely vasárnap 13-12-re verte a franciákat, kedden kikapott 10-7-re a spanyoloktól, csütörtökön pedig 17-10-re diadalmaskodott a japánok felett, hétfőn a szerbekkel játszik a csoportkör zárófordulójában. Azt a mérkőzést már a jelenleg még zajló úszóversenyek helyszínén, a 15 ezer néző befogadására alkalmas Défense Arénában rendezik. Az összecsapás győztese biztosan negyeddöntőbe jut.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?