Párizs 2024: Hozták a kötelezőt Japán ellen a magyar pólósok

Varga Zsolt csapata magabiztos játékkal, 17–10-re győzte le ellenfelét. Korábban a román válogatott háromgólos vereséget szenvedett Horvátországtól.

Második csoportmeccsét ugyan a spanyolok ellen elvesztette a magyar férfi vízilabda-válogatott, izgulnia valószínűleg nem kell majd a továbbjutásért, a japánok elleni meccs kötelező feladat volt.

Fotó: MTI

Esélyeshez méltóan irányította Varga Zsolt csapata a mérkőzést az első negyedben. Gyors játékkal hamar háromgólos előnyt építettek ki, de erre még reagálni tudtak rá a japánok, hamar egyre csökkentették a különbséget. Ezen a ponton ismét rákapcsoltak a magyarok, az első negyedet 5–2-re nyerték.

Bár voltak szép pillanataik a japánoknak a következő nyolc percben is Vígváriék játszottak fölényben, a félidőig gyakorlatilag el is döntötték a találkozó végkimenetelét.

Innentől kezdve már könnyű dolga volt a magyar csapatnak, amelynek minden mezőnyjátékosa eredményes volt a meccsen.  A hátralévő két negyed már nem tartogatott nagy meglepetést, végül 17–10-re nyertek Vámosék, begyűjtve ezzel a tőlük elvárt pontokat.

Korábban a románok elvesztették harmadik csoportmeccsüket is. Vancsikék ugyan a vártnál jobban tartották magukat a horvátok ellen, de 11-8-ra tőlük is kikaptak, továbbra is pont nélkül állnak csoportjuk utolsó helyén.

Magyarország – Japán 17–10 (5–2, 4–2, 3–2, 5–4)

Gólszerzők: Vígvári V. (4), Varga D. (3), Vámos M. (2), Angyal D., Molnár E., Fekete G., Hárai B., Jansik Sz., Manhercz K., Nagy Á., Zalánki G., illetve Watanabe T. (3), Adachi S. (2), Inaba Y. (2), Okawa K., Suzuki Toi, Araki Kenta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?