Torna: Simone Biles olimpiai bajnok egyéni összetettben, de most román sportolók is voltak a döntőben

Az amerikai tornászklasszis Simone Biles aranyérmét „borítékolni” lehetett az egyéni összetett csütörtök esti döntője előtt, de a párizsi olimpia fináléjának „újdonságát” a román sportolók részvétele jelentette, hiszen utoljára a 2012-ben kvalifikáltak a legjobb 24 közé.

Éremszerzésre 2000 óta nem volt példa és úgy tűnik, hogy erre még várni kell, hiszen Ana Maria Bărbosu a 17., Amalia Ghigoarță a 22. helyen zárt.

A 27 éves Bilesnak eközben puszta formalitás volt, hogy 2016 után ismét olimpiai bajnok legyen egyéni összetettben. A párizsi játékokon ez már a második aranyérme, hiszen korábban a női csapatversenyt nyerte meg az amerikai válogatottal.

Fotó: Agerpres/Xinhua

Pályafutása során ugyanakkor immár a hatodik olimpiai elsőségét ünnepelte, amellyel megelőzte többek között Keleti Ágnest, és immár egyedül áll a sportági örökrangsor harmadik helyén. A listán a szovjet Larisza Latinyina (9), valamint a csehszlovák Vera Caslavska (7) előzi meg.

Egyéni összetettben a dobogót a brazil Rebeca Andrade és a Tokióban aranyérmes amerikai Sunisa Lee tették teljessé csütörtök este a második, illetve harmadik helyen.

A magyarországi Czifra Bettina Lili a 21. helyen végzett, de ő már a döntőbe jutással is nagy sikert ért el.

A férfiak mezőnyében korábban Mészáros Krisztofer az előkelő kilencedik helyen zárt egyéni összetettben. Az aranyérem a japán Oka Sinnoszukéé lett, megelőzve két kínai tornászt, Csang Po-henget és Hsziao Zso-tenget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?