Olimpiai ezüstérmes a magyar kardcsapat

Szilágyi Áronék sokáig tartották magukat a dél-koreaiak elleni döntőben, de az ázsiaiak végül erősebbnek bizonyultak, ők lettek az olimpiai bajnokok.

Sok nehézséget legyőzve jutott olimpiai döntőbe kedden a magyar férfi kardvívó csapat. Az egyéniben háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron fájó lábbal vívta végig az első, olaszokkal szembeni asszót, a végén befejező emberként ugyanúgy helyt állt, mint az irániak elleni elődöntőben. Az ellenfél nem meglepő módon a nagy erőt képviselő dél-koreai csapat volt, izgalmasnak ígérkezett az aranyért zajló csata.

Szilágyi Áron | Fotó: MTI

A fináléban először Sziágyi és Park vívott egymással, ahogyan várható volt, szoros küzdelemmel vezették fel a folytatást. Helyet kapott a magyar csapatban a fiatal Rabb Krisztián is, aki az elődöntőben klasszis teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez. Kiválóan vívott a döntő elején is, amire nagy szükség volt, mert az ázsiaiak jobban kezdtek.

Négy pár után 20–17-re vezettek a dél-koreaiak, nehéz volt a magyaroknak zárkózni, mert mindenki erős ellenfélnek bizonyult a csapatukból. Szatmári András a hatodik asszóban klasszis teljesítményt nyújtott, szép találatokat adva győzte le ellenfelét és egy tusra csökkentette a különbséget.

Rabb Krisztián | Fotó: MTI

Megtörte viszont a szoros állást Dél-Korea, Do Gyeongdon 5–0-ra verte meg Rabb Krisztiánt, akinek így utolsó asszója nem sikerült jól, innen pedig nehéz feladat várt két rutinosabb társára. Szatmári ezúttal nem tudta közelebb hozni a csapatot.

Szilágyi a dél-koreaiak legnagyobb klasszisával, Oh-val közdött meg az utolsó asszóban, hátránya viszont az ellenfél erejét tekintve óriási volt. Három találattal kezdett a magyar vívó, kicsivel közelebb hozva ezzel a csapatot, de nem zuhant össze az ázsiai. Elvesztette ugyan a Szilágyi elleni asszót, de kihasználta a korábban kiharcolt előnyt, 45–41-re nyerte a finálét Dél-Korea.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?