Női vízilabda: Kanada ellen szerezték meg első győzelmüket Keszthelyiék az olimpián

A magyar női vízilabda-válogatott helyenként akadozó, de összeségében magabiztos játékkal hozta a kötelezőt második csoportmeccsén, 12–7-re nyert Kanada ellen.

A hollandok elleni vereség után Kanadával mérkőzött meg a magyar női válogatott az olimpián. Fontos volt számukra, hogy második mérkőzésüket meg tudják nyerni a tornán.

Sokkal jobban kezdett ezúttal a magyar csapat, mint az első meccsen, Parkes Rebecca centerből két gólt is szerzett az első percekben. Jól működött a válogatott védekezése, nehezen alakítottak ki helyzeteket a kanadaiak, ezzel szemben Keszthelyi Rita szépségdíjas lövéssel talált a kapuba a másik oldalon. A magyarok 4–1-s előnyt alakítottak ki az első negyedben.

Fotó: MTI

Kicsit megakadt Szilágyiék támadójátéka a folytatásban, néhány perc után viszont ismét magukra találtak és a második nyolc percben továbbra is megtartották a három gólos különbséget. Előnyök ugyan nem volt még teljesen megnyugtató, de a kanadai csapat nem tűnt elég erősnek arra, hogy visszajöjjön a meccsbe.

Teljesen megállt a magyar támadójáték a harmadik negyedre, hét percig egyetlen támadást sem tudott gólra váltani a csapat, várható volt, hogy előbb-utóbb az észak-amerikaiak találnak be. Ez meg is történt, utána viszont Keszthelyi adott kiváló passzt Gardának, aki hálóba juttatta a labdát, visszaállítva a háromgólos különbséget.

Az utolsó negyedre már nem akart semmilyen kérdést hagyni a magyar válogatott, Garda és Vályi újabb gólja elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsák a győzelmet. Végül kinyílt az olló a két csapat között, 12–7-re nyertek a magyarok, hozva a kötelező feladatot második csoportmecsükön.

Magyarország–Kanada 12–7 (4–1, 3–3, 1–1, 4–2)

Gólszerzők: Kurucz-Gurisatti G. (3), Parkes R. (2),Keszthelyi-Nagy R. (2), Vályi V. (2), Garda K. (2), Szilágyi D., illetve H.McKelvey (2), K. Paul (2), E. Wright (2), A. Crevier.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?