FRISSÍTVE – „Egyáltalán nem vagyok csalódott” – Molnár Ede az olimpiai szereplésről

Hamar véget ért az olimpia a sepsiszentgyörgyi terepbiciklis számára, technikai probléma miatt fel kellett adnia a futamot. FRISSÍTÉS: A verseny után telefonon értük el Molnár Edét, aki megosztotta velünk, mi történt vele az első kilométereken. 

Amint arról korábban beszámoltunk, Molnár Ede a román hegyikerékpár kiemelkedő alakjának számító Vlad Dascălu kizárása után kapott lehetőséget az olimpiai indulásra. Hétfőn rajthoz is állt a hegyikerékpárosok cross-county versenyében.

A nyolckörös futamon a mezőnynek összesen 35,2 kilométeres távot kellett megtennie. Alig kezdődött el az olimpia Molnár Ede számára, máris hamar véget ért, a második ellenőrzőpontnál eltűnt a sorból, technikai problémája miatt ugyanis már az elején elúszott számára minden esély, nem tudta folytatni.

Fotó: Molnár Ede Facebook oldala

A verseny után a Maszolnak úgy nyilatkozott: „Az első körben történt a probléma, eltörött a kerekem, az egyik sziklás résznél beütöttem. Pont úgy jártam, mint Barcelonában, eltörött a felnim és lejött a gumim, nagyon távol attól a zónától, ahol tudtam volna cserélni. Elég sokat kellett utána gyalogolnom visszafele, de legalább meg tudtam tisztelni a közönséget, egyáltalán nem vagyok csalódott” – mondta el a történtekkel kapcsolatban.

Mivel nem a fő számában versenyzett az olimpián, nem tűzött ki maga elé elvárásokat vagy célokat vele kapcsolatban.

Összeségében nagy öröm volt számára az olimpiai faluban a többi profi sportolóval lakni, úgy érezte, ebben a közegben mindenki egyforma, nincs semmiféle megkülönböztetés az alapján, hogy ki honnan jött. Hihetetlennek és megismételhetetlennek tartja az elmúlt napokat.

„Az önkéntesek két éve jelentkeztek erre a posztra, munkahelyükről kivesznek egy hónap fizetetlen szabadságot, szállást foglalnak maguknak, hogy ott lehessenek a sportolók között. Azért van olimpia, mert vannak olyan emberek, akik ezt meg akarják csinálni. Ez az egész semmihez nem hasonlítható” –dicsérte azoknak a munkáját, akik rengeteget tesznek az ötkarikás játékok lebonyolításáért, szerinte a közeg semmihez nem hasonlítható.

Thomas Pidcock francia füttyszó kíséretében nyerte meg a versenyt

Jól kezdte a hétfői versenyt a dél-afrikai Hatherly, akin már ekkor látszott, hogy jó formát fogott ki a mai napra. Nála is erősebbnek tűnt a francia Koretzky, aki az ötödik körre közel húsz másodpercre távolodott el tőle, de ez a különbség nem tűnt behozhatatlannak. A mezőny többi részével szemben már valamivel nagyobb távolságot alakított ki a két versenyző, de hamarosan sokkal szorosabbá vált a verseny.

A brit Thomas Pidcock egy óra tíz perc után utolérte az élen állókat és hárman, szorosan egymást követve fordultak rá az aranyról döntő nyolcadik körre. Közülük Koretzky próbálkozott először támadással, le is szakítva dél-afrikai ellenfelét, a britet viszont nem sikerült. Egy adott ponton majdnem össze is akadt a francia és Pidcock kerékpárja, a helyzetből pedig utóbbi versenyző jött ki jobban.

A brit a közönség erős füttyszavának kíséretében ért célba és nyerte meg az olimpiát, Koretzky az ezüstöt, Hatherly pedig végül a bronzot szerezte meg.

(Nyitókép: Comitetul Olimpic și Sportiv Român)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?