Koronavírus a román a csapatban – Stancu lemaradt a döntőről

Nem jutott döntőbe 800 méter gyorson Vlad Stancu, a 18 éves úszó pályafutása első olimpiáján az előfutam során „vérzett el”.

Gyengébb eredményében közrejátszott, hogy három nappal a párizsi ötkarikás versenye előtt koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták. A Gsp.ro helyszíni tudósítójának elárulta, hogy emiatt az elmúlt két-három napot ágyban töltötte, még enni sem tudott, csak vizet ivott. „Azon is gondolkodtam, hogy feladom. Nagyon szomorú vagyok, de nincs mit tennem” – mondta. Stancu most már csak abban bízik, hogy az 1500 méteres táv szombati előfutamára felépül, de azt bevallotta, hogy a betegség nagyon megviselte a légzőszervét és az izomzatát. „Légzés és izomzat terén padlón vagyok. Ha rövidtávon úsznák könnyebb lenne, de mivel én hosszútávon úszok nagyon megvisel” – mondta.

Fotó: COSR

Camelia Potec, a Román Úszószövetség elnöke korábban a sportlapnak azt mondta, hogy Stancu edzője, Edward Câșlaru – akivel nagyjából három hónapja dolgozik együtt – nem utazhatott el, Silviu Anastase szövetségi edző felügyeli a munkát az ötkarikás játékok idején. A sportvezető megjegyezte azt is, hogy Stancuval szemben nem volt elvárás sem az éremszerzés, sem pedig a döntős szereplés, számára ez a párizsi olimpia elsősorban a tapasztalat-szerzésről szól.

Korábban már írtuk, hogy az olimpiai faluban felütötte a fejét a koronavírus, de a fertőzöttekre vonatkozó protokoll korántsem olyan szigorú idén, mint legutóbb Tokióban volt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?