„Tudják milyenek a nők…” – szexista megjegyzése miatt küldte el olimpiai kommentátorát az Eurosport

Szexistának minősített megjegyzése miatt rúgta ki az Eurosport a párizsi nyári olimpia kommentátori csapatától az egyik brit szakembert.

A rutinos Bob Ballard, aki korábban a BBC-nek is dolgozott az úszóversenyeket kommentálta, de illetlen megjegyzést tett az aranyérmes ausztrál 4x100-as női gyorsváltóról. Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon és Meg Harris az aranyérem átvétele után tettek tiszteletkört az arénában, amire a közösségi médiában elterjedt felvétel alapján a kommentátor azt mondta: „Nos, a nők most fejezték be. Tudják milyenek a nők, ácsingóznak, sminkelnek.”

Ismét az ausztrál női gyorsváltóé lett az aranyérem | Fotó: MTI

Megjegyzése „kiverte a biztosítékot” az interneten hozzászólók körében, de még társkommentátora, Lizzie Simmonds is felháborítónak nevezte a beszólást. Ennek nyomán az Eurosport közleményben tájékoztatott, hogy Ballard nem fog több eseményt kommentálni az olimpián, azonnali hatállyal elküldték a csapatból.

Ausztrália női gyorsváltója különben sorozatban negyedik alkalommal lett olimpiai aranyérmes, McKeon pedig hatodik ötkarikás győzelmét ünnepelte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?