Hosszú Katinka és Kozák Danuta nélkül rendezik az idei olimpiát

Hatodik olimpiájára pályázott Hosszú Katinka, de nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a Rómában zajló Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi viadalon. A szülés után visszatért magyarországi élsportolók közül a kajakos Kozák Danutának sem sikerült „beverekednie magát” az olimpiai keretbe.

Az MTI beszámolója alapján a 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a római versenyen, a 200 méter vegyes fináléjában elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc), ezzel eldőlt, hogy nem vehet részt az idei ötkarikás játékokon.

Fotó: Hosszú Katinka Instagram-oldala/archív felvétel

Hosszú Katikának, mint ismeretes, tavaly augusztusban született meg az első gyermeke. Az Iron Lady viszont hetekkel utána már elkezdett ismét edzeni, hogy 400 és 200 méter vegyesen kiharcolja az olimpiai szereplést. Ezúttal egyik számban sem sikerült megúszni a szintidőt, így idén nélküle rendezik az olimpiát.

Nem utazhat Párizsba minden idők legeredményesebb olimpikonja, a hatszoros ötkarikás bajnok Kozák Danuta sem. A 37 éves kajakosnak tavaly született meg a második gyermeke, idén visszatért a versenysporthoz, de nem került be az olimpiai keretbe.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?