Rekord várható a párizsi olimpia megnyitóján

Százhúsz ország állam- és kormányfőjét várják Párizsba, a nyári olimpia megnyitóünnepségére. Ennyi vezető egyidejű jelenléte a maga nemében világrekordot jelent – írta az insidethegames.biz. A francia külügyi forrásokra hivatkozó anyagában a portál arra is kitért, hogy mintegy százhatvan magas rangú vendég, főként sportminiszter jelenlétére is számítanak a július 26-i ceremónián, ami szintén példátlan olimpiatörténeti eseményt ígér.

Az MTI beszámolója alapaján az ünnepségre való meghívásokért nem a rendező ország, jelen esetben Franciaország, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az illetékes nemzeti olimpiai bizottság a felelős, ezzel együtt Emmanuel Macron francia elnök néhány órával a Szajna menti olimpiai felvonulás előtt fogadja a jelenlévő külföldi vezetőket az Élysée-palotában tartandó protokolláris ceremónia keretében, amely lehetővé teszi a kötetlen találkozókat, számos kétoldalú megbeszélésnek is módot adva.

Illusztráció | Fotó: A párizsi olimpia Facebook-oldala

A portál szerint az olimpiai megnyitón várhatóan 320 ezer néző fog részt venni a folyóparton és a szomszédos utcákban, épületekben, amihez példátlan biztonsági művelet társul, amelynek részeként a francia biztonsági erők 45 ezer tagja és 18 ezer katona mellett 24 ezer magánügynököt is mozgósítanak. Az ötkarikás játékok idejére Franciaország csaknem félszáz, többségében európai országtól kap segítséget, amelyek hozzávetőleg 1100 szakembert küldenek a biztonsági akciót segítendő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?