E.coli baktérium veszélyezteti az olimpia triatlonversenyét

Rendkívül szennyezett, az E.coli baktérium koncentrációja riasztóan magas a Szajna folyó vizében; a párizsi olimpia szervezőbizottságának elnöke elismerte, hogy ha ez nyáron is ilyen lesz, úgy a triatlonverseny úszó számát halaszthatják és akár még el is törölhetik.

Párizs folyójában, a Szajnában már egy évszázada tilos a fürdőzés. Épp a víz szennyezettsége miatt tiltották meg, ugyanakkor az elmúlt években több mint egy milliárd eurót költöttek arra, hogy biztonságossá tegyék a strandolást.

A triatlonverseny tavalyi tesztjét halasztani kellett a víz szennyezettsége miatt | Fotó: A párizsi olimpia Facebook-oldala

Az idei olimpia triatlonversenye során a Szajnában úsznának nyáron, csakhogy ökológiai szervezet szerint riasztóan magas az E.coli baktériumkoncentráció a vízben. Tony Estanguet, az olimpiai szervezőbizottság elnöke is elismerte, hogy heves esőzést követően a szennyezettség megemelkedik. A The Guardian beszámolója alapján ennek megoldását tartja a játékok legnagyobb kihívásának. „Még mindig bizakodóak vagyunk, hogy a Szajnában lesz a triatlonverseny. Komoly terveink vannak. Mivel a játékok kezdetére időzítettük, esőzés esetén pár napot halaszthatjuk, amíg a körülmények megfelelőek lesznek” – mondta, hozzátéve, hogy nyilván van kockázata annak, hogy törölni kell a próbát, de azon dolgoznak, hogy ezt elkerüljék.

Tavaly különben tartottak egy tesztversenyt, amit épp a víz szennyezettsége miatt kellett egy későbbi időpontra halasztaniuk. A szervezők akkor is azt ígérték, hogy az olimpiára felkészültek lesznek.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?