Kézilabda: japánveréssel váltana ötkarikás jegyet Magyarország

Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány szerint a magyar női-kézilabda-válogatott legyőzi Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna kulcsfontosságúnak ígérkező találkozóján és jegyet vált az idei párizsi játékokra.

Az együttes, mint ismeretes, csütörtöktől vasárnapig a Főnix Arénában, sorrendben Kamerun, Svédország és Japán ellen lép majd pályára. Az MTI beszámolója alapján a szakember hullámzónak tartja a beállójátékukat, de külön készülnek ezen a téren a japánok elleni meccsre.

A korábban sérüléssel bajlódókról Golovin elmondta: Albek Anna panaszmentes az orrtörése után, hétfőn még kontakt nélkül bár, de részt vett a labdás edzésen. A zúzódással kezelt Debreczeni-Klivinyi Kinga jól van, miután pihentették az ütközése után. A bordaköziizom-húzódás után gyógyuló Böde-Bíró Blanka az M4 Sportnak azt mondta, bár még fáj a sérülése, bízik benne, hogy akár már csütörtökön bevethető lesz. A szövetségi kapitány ennek kapcsán úgy fogalmazott: „kapusedzésen és hétfő délelőtt már dolgozott, van még tompa fájdalma, de semmi komoly, bízom benne, hogy a három mérkőzésre csúcsformában lesz”. A hétfő délutáni tréningen a selejtezőtorna helyszínén mindhárom játékos részt vett.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A Budaörs irányítója, Debreczeni-Klivinyi szerint készen állnak a selejtezőtornára. „A múlt héten is nagyon sokat edzettünk, készültünk, már akkor mindenkinek benne volt a fejében, hogy erre a hétre kell igazán százszázalékosan készen lenni. Már mindenki tűkön ül, hogy lejátsszuk ezeket a meccseket” – fogalmazott. Az állapotára vonatkozó kérdésre azt mondta: már jobban van, a reggeli kondiedzésnél kicsit még érezte a bordája környéki izmait, ám bízik benne, hogy a labdás tréningeken már semmi nem fogja hátráltatni.

Az MTI beszámolója alapján Klivinyi bízik benne, hogy a hazai szurkolótábor megkönnyíti a helyzetüket, a riválisoknak pedig ez hátrányt jelent majd. Az ötkarikás kvóta megszerzésének kulcsaként a védekezést jelölte meg, mint mondta, a svéd és a japán csapat is eltérő, de jó védekezéssel rendelkezik. „Fontos, hogy hátul stabilak legyünk, a kapusaink is jól védjenek és erre alapozva tudjunk könnyű gólokat szerezni” – szögezte, megemlítve azt is, hogy a helyzetkihasználásukon is javítaniuk kell.

A kvartettbél a legjobb két csapat kvalifikál majd a játékokra. Ebben a csoportban a svédek a főesélyesek, míg Magyarország várhatóan a második helyért küzd majd a Japánokkal.

Ezalatt Spanyolországban a házigazdák mellett Hollandia, Csehország és Argentína, Németországban pedig Montenegró, Szlovénia és Paraguay vendégeskedik az olimpiai részvételért rendezendő selejtezőtornán.

Romániának, mint ismeretes, nem maradt lehetősége kijutni a nyári ötkarikás játékokra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?