Elhunyt Csenki Györgyné világbajnok kézilabdázó

Nyolcvankét éves korában elhunyt Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna, az 1965-ös világbajnokságon győztes magyar női kézilabda-válogatott tagja.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapja szerdán reggel közölte, hogy elhunyt Csenki Györgyné Varga Zsuzsanna, az 1965-ös világbajnokságon győztes magyar női kézilabda-válogatott tagja. A szövetség bejegyzésében kiemelték: a kiváló kézilabdázó a Bp. Spartacus és a Vasas SC játékosaként öt magyar bajnokságot és négy Magyar Kupát nyert. Legnagyobb sikereit 1965-ben érte el: klubcsapatával, a Spartacusszal a BEK-ben második helyezést szerzett, majd novemberben tagja volt a Dortmundban világbajnokságot nyert válogatottnak.Illusztráció forrása: MTI

A nemzeti csapatban 1961 és 1968 között 47 alkalommal lépett pályára. Játékos-pályafutása befejezését követően több mint négy évtizeden át dolgozott az utánpótlás-nevelésben klub és válogatott szinten egyaránt.

Csenki Györgynét a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. A vb-győztes csapat tagjai közül három héttel ezelőtt, 83 éves korában hunyt el Guricsné Pásztor Erzsébet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?