Párizs 2024: Az utolsó percben dobott góllal győzték le a brazilokat a magyar női kézisek

Ötgólos hátrányból fordított a magyar női kézilabda-válogatott Brazília ellen, megszerezte első győzelmét az olimpián.

A magyar női kézisek vereséggel kezdték az olimpiát a házigazda franciák ellen, a meccsen mutatott játék viszont biztató volt a folytatásra nézve. Meglepően jól kezdtek viszont a brazilok, akik esélyt sem hagytak a spanyoloknak első meccsükön.Fotó: MTI/Kovács Tamás

A vasárnap délelőtti mérkőzés szoros játékot hozott, Böde-Bíró Blanka sokkal több védéssel indított a magyar kapuban, mint a franciák elleni meccsen. Szorosan alakult az első negyedóra, egyik csapat sem tudott nagy különbséget kialakítani, felváltva vezettek.

Megakadt a magyar támadójáték a játékrész második felében, keményen védekeztek a brazilok, megzavarva ezzel Kuczoráékat. A szünethez közeledve négy gólos különbséget alakítottak ki a dél-amerikaiak. Albek Anna a félidő utolsó másodperceiben még átlövésből betalált, 15–12-re vezettek a szünetben a brazilok.

Kevés gólt hozott a második félidő eleje, nem tudták csökkenteni hátrányukat a magyarok. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak hamar időt kellett kérnie. Azt kérte játékosaitól, tiszta helyzet nélkül ne próbálkozzanak lövéssel, nehezen tudták viszont kezelni a brazil védelmet.

A szélsők pályára lépése után már erőre kaptak a magyarok és fel tudtak zárkózni az ellenfélre. A 47. percre egy gólosra olvadt a különbség. Igazán izgalmasnak bizonyult az utolsó tíz perc. Első meccsükön a magyarok rosszabbul bírták a szoros végjátékot ellenfelüknél. Most is fontos helyzeteket hagytak ki, amikor egyenlíthettek volna, de Klivinyi révén 23–23-nál végül utolérték a brazilokat.

Fej fej mellett haladtak a csapatok az utolsó percekben is a csapatok, a dél-amerikaiak nem tudták gólra váltani utolsó támadásukat, Böde-Bíró Blanka kivédte a szélről leadott lövést. A magyarok időkérés után támadhattak a győzelemért, Simon Petra pedig az utolsó másodpercekben meg is szerezte a mindent eldöntő gólt.

Vasárnap este pályára lép a csoport többi tagja is, Angola Spanyolországgal, Franciaország Hollandiával csap össze.

Magyarország – Brazília 25–24 (12–15)

Vezette: Jorum L. és Kleven H. (norvégok).

Gólok: Simon P. (5), Debreczeni-Klivinyi K. (4), Kuczora Cs. (3), Klujber K. (3) Füzi-Tóvízi P. (2), Vámos P. (2), Szöllősi-Schatzl N., Győri-Lukács V.,  Albek A., Márton G., Papp N.,, illetve B. De Paula (4), M. Fernandes (4), ),  J. Quintino (4), L. Araujo (3), A. Cardoso (2), Bitolo G. (2), Matieli P. (2), G. Guariero (2), M. Arounian,.

Kapcsolódók

Kimaradt?