Női kézilabda: Franciák elleni vereséggel kezdtek a magyarok az olimpián

Szoros meccset játszott a házigazda és címvédő francia csapat ellen a magyar női kézilabda-válogatott, de 31–28-ra kikapott szerda este.

Golovin Vlagyimir csapatától nem volt elvárás a győzelem az olimpiai bemutatkozó meccsén, viszont fontos volt számukra, hogy jó formában kezdjenek.

Felszabadultan és bátran estek neki a franciáknak a magyarok az első néhány percben, gyorsan négygólos előnyre tettek szert. Sok hibával kezdett a fehér mezes csapat, de várható volt, hogy a rossz kezdés után javulni fog a játékuk.

Klujber Katalin (balra) három gólig jutott a franciák ellen | Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hamar el is kezdtek felzárkózni Kuczoráékra a franciák, kicsivel több mint negyed óra után utol is érték őket. Láthatóan hullámvölgybe került a magyar csapat, Golovin Vlagyimir pedig azonnal időt kért, amikor a házigazdák először átvették a vezetést. Taktikai utasításával megpróbálta összeszedni csapata támadójátékát, de az a folytatásban is akadozott.

Egyre több technikai hibát vétettek a magyarok, ez pedig ilyen erős ellenféllel szemben nagy hátrányt jelentett. Bár kicsit összeszedték magukat a félidő végére, a franciák 15–12-re vezettek a szünetben.

Kapust cserélt a második játékrész elejére mindkét csapat, a magyarokhoz Janurik, a franciálhoz Sakho állt be. Hasonlóan folytatódott a mérkőzés a szünet után is, egyik oldalon sem csökkent a hibák száma. A magyar csapat egyik legjobbjának számító Klujber Katrin későn kezdett el belelendülni a játékba, de két látványos gólja után ismét szorosabbá vált a mérkőzés.

Sikerült egy találatra felzárkóznia Vámoséknak, így az utolsó negyed óra elejére bőven megmaradt az esélyük, hogy utolérjék a franciákat. Kitartóan küzdöttek a magyarok a meccsben maradásért a véghajrában is, de erősebbnek bizonyult a házigazda. Végül 31–28-ra megnyerték a meccset a franciák, győzelemmel kezdve a tornát, de a magyar játék bizakodásra adott okot a folytatásra nézve.

Magyarország a B csoportban a spanyolokat 29-18-ra legyőző brazilokkal játszik vasárnap. 

Franciaország–Magyarország 31–28 (15–12)

Párizs

Vezette: Mariana Garcia és Maria Paolantoni (argentínok)

Gólszerzők: P. Foppa (5), T. Horacek (4.) E. Nze Minko (4), O. Kanor (3), M. Nocandy (3) L. Flippes (2), L. Grandveu (2.), A. Toublanc (2.), S. Bouktit, L. Granier, C. Lassource, illetve Kuczora Cs. (8), Győri-Lukács V. (5), Szőllösi-Schatzl N. (3), Klujber K. (3), Papp N. (2), Vámos P. (2), Simon P. (2), Tóvízi P., Márton G.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?