Spanyolország és Hollandia megszerezték az olimpiai kvótát női kézilabdában, Magyarország fél lábbal már szintén kijutott Párizsba

Spanyolország és Hollandia női kézilabda-válogatottjai már bebiztosították helyüket a nyári olimpiára, de Magyarország legjobbjai is fél kézzel már „megmarkolták” a párizsi jegyet.

Legyőzték ugyanis 28-25-re Svédország legjobbjait a debreceni selejtezőtornán, ahol már csak akkor bukhatják el a kvalifikációt, ha vasárnap öt vagy annál több góllal kapnak ki Japántól.

A skandináv együttes legyőzését követően Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, hogy ez a siker részben annak köszönhető, hogy tanítványai mentálisan elhitték, hogy képesek nyerni a főesélyes ellen. Kiemelte azt is, hogy a győzelemben közrejátszott a hazai szurkolók biztatása is.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Fejlődik a csapat, folyamatosan elemezzük saját magunkat és az a tapasztalatom, hogy nagyon fogékonyak a lányok, az elkövetett hibákat nagyon gyorsan képesek javítani” – nyilatkozta az MTI-nek a kapitány.

Emlékezetes, hogy Magyarország csütörtökön 49-11-re verte Nagy-Britanniát. Vasárnap romániai idő szerint 20:15 órától játszanak Japánnal az ötkarikás kvótáért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?