Elsöprő sikerrel kezdett a magyar női kézilabda-válogatott, de a neheze most jön

A magyar női kézilabda-válogatott 46–19-re legyőzte Kazahsztánt pénteken a győri olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

Bár a győri mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik, a magyar játékosok érezhették a szurkolók biztatását és támogatását, ugyanis a leglelkesebb drukkerek a válogatott szálláshelye és az Audi Aréna közötti útszakasz mentén nemzeti színű zászlókkal, léggömbökkel, szalagokkal és transzperensekkel díszítették fel a lámpaoszlopokat, korlátokat.

A magyar keretből ezen a meccsen Szikora Melinda, Tóvizi Petra és Vámos Petra maradt ki. Az első gólt a kazahok lőtték, majd a házigazdák 3–0-s sorozata következett, ezután a 12. percig felváltva estek a gólok (7–6). A magyar együttes támadásban jól teljesített, és amikor a védekezése is hatékonyabbá vált, eldöntötte a mérkőzést, ugyanis a folytatásban az ellenfél csupán kétszer talált be a szünetig (20–8).

A kazahok csupán 14 játékost neveztek a meccsre, de közülük is elveszítették Veronika Hargyinát, aki a 23. percben azonnali piros lapot kapott szándékos szabálytalanság miatt. Elek Gábor szövetségi kapitány már az első félidőben minden magyar játékosnak lehetőséget tudott adni.

A második félidőben is szinte minden gyors ellentámadását góllal fejezte be a magyar együttes, amely továbbra is remekül védekezett, így percről percre növelte a különbséget az edzőmérkőzés-hangulatúvá vált találkozón. A 41. percben már húsz gól volt a különbség a csapatok között, de a beálló körüli védekezés nem működött hatékonyan, ezért Elek Gábor időt kért. Az utolsó tíz percben tovább növelte előnyét a magyar együttes, amely így a vártnál is fölényesebb sikerrel kezdte a tornát.Kovacsics Anikó, a magyar és Viktorija Kolotyinszkaja, a kazah válogatott játékosa | Fotó: MTI

A másik meccsen a címvédő orosz csapat – amely az ország doppingproblémája miatt nem használhatja a nemzeti szimbólumait – ha nehezen is, de legyőzte Szerbiát.

Olimpiai selejtező, 1. forduló:
Magyarország–Kazahsztán 46–19 (20–8)
Orosz csapat–Szerbia 29–24 (17–13)
Szombaton:
Magyarország–Szerbia
Oroszország–Kazahsztán
Vasárnap:
Szerbia–Kazahsztán
Magyarország–Oroszország

Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra a torna első két helyezettje jut ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?